Sinan Vardar

Sinan Vardar

06 Nisan 2019 | Cumartesi

Beşiktaş için zorlu süreç

Beşiktaş zor bir döneme giriyor... Kulübün mali oarak kötü yönetildiğini, kazanılan üst üstte iki şampiyonluk sezonlarında ile bağıra bağıra haykırmıştım. O zamanlar bana tepki gösterenler, bugün "Sinan Ağabey meğer ne kadar haklıymışsın" diye itirafta bulunuyorlar. Beşiktaş yönetimi, 1 Nisan'da UEFA'dan alınması gereken "Futbolculara borcu yoktur" yazısı için iki haftalık ek süre istedi. Sıkıntı büyük!.. Harıl harıl futbolculara verilmesi gereken 13 milyon euro aranıyor.

Kulüp personeli 5 ayı aşkın bir süredir maaş alamıyor... 4 aydır bir kuruş para almayan basketbol takımı, antrenman boykotuna başladı. Maalesef bu duruma göstere göstere gelindi. Hayretler içindeyim; sayın başkan hala popülist yaklaşımlarla yeni yeni inşaat projelerini açıklıyor. Borç; kulübün bilançosuna göre 2.5 milyar TL, ama gerçekte bu rakamın çok üzerinde olduğu söyleniyor. Tabii ki enseyi karartmamak gerekir.
Beşiktaş bu zor günleri de aşacaktır. Ancak artık başta başkan olmak üzere kulübü yönetenlerin ayakları yere basmalı. Gerçekler bir bir açıklanmalı ve ona göre bir yol haritası çizilmeli. Beşiktaş'ın akil adamları size sesleniyorum. Başka Beşiktaş yok! Ben 50 yılını futbola vermiş biri olarak elimi taşın altına sokmaya hazırım.

Artık taşıma suyla değirmen dönmüyor. Kulübün bir an önce gelecek 20 yılı kapsayan bir yapılanmaya ihtiyacı var. Beşiktaş tüketen değil, üreten; yani başka bir deyişle altyapı hamlesiyle yeniden güçlü konuma gelebilir. Beşiktaş'ı yönetenler lütfen algı operasyonlarıyla günü kurtarmaya çalışmayın. Tüm Beşiktaş'a gönül verenler artık kandırılmak değil, başarıya odaklanmak istiyor.

Bu yeteneklere DİKKAT!
Biraz da hobim ama ben bu futbolu çok seviyorum. Yine 14-15 yaş kategorisinde futbolcuları izledim ki bu yaşlarda futbolcu olup olmayacağı belli olur. Amatör takımlardan gelen bu isimlere dikkat: Efe Niyazi Kurtulmuş (Orta saha, Madofen) Cemal Kaya (Orta saha, İstanbul Gençlerbirliği) Emrullah Kulbak (sağ açık, Büyükçekmecespor) Baran Erdoğan (sağ bek, Arnavutköy)

Çok beğendiğim Arda Efe Akkurt'u, Beşiktaş transfer etmiş. Beşiktaşlı yetkilileri tebrik ederim. Benim favorim Soma Aslan Gücüspor'da forma giyen, sayın Cumhurbaşkanımızın ilgisiyle ailesiyle birlikte Türk vatandaşı yapılan Adem. Bu gencimiz Milli forma altında da çok başarılı maçlar çıkarıyor. Bu yetenekli gençlerin isimlerini bir yere not edin. Eğitim ve sosyal gelişmelerini sağlanırsa, bu çocuklar birer yıldız adayı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor