Sinan Vardar

Sinan Vardar

08 Mayıs 2014 | Perşembe

Bir rüya gördüm

Türk futbolu, dünya sıralamasında ilk sırayı almış, milli takımımızın kadrosunda yer alan oyuncularımızın yüzde 80'ni Avrupa'nın üst düzeyinde yer alan kulüplerinde futbol oynayanlardan oluşmuş ve her yıl Şampiyonlar Ligi'ne 4 takımla Avrupa Ligi'ne de 3 takımla katılan kulüplerimiz olmuş...
Bunlara ilave olarak Türkiye'de doğmuş ve Türk antrenörler tarafından yetiştirilmiş en az 100 futbolcumuz Avrupa'nın üst düzey liglerinde futbol oynuyor. Bunların gerçek olduğu günleri, o muhteşem rüyayı görmek istiyorum.
Acaba bir gün bu rüyam gerçek olabilir mi? Neden olmasın! Yukarıda saydığım hayalleri İspanya, İngiltere, Almanya, İtalya, Fransa, Portekiz ve Hollanda gerçekleştirmiş. Demek ki bazen rüyalar da gerçek olabiliyor, elin adamı yapıyor da biz bunları neden yapamıyoruz?
Peki bunları gerçekleştirmenin yolu nedir? Uzun süre Türk futboluna hizmet etmiş bir futbol adamı olarak, yılların verdiği tecrübeye dayanarak sizlere bunların gerçekleşmesi için nelerin yapılması gerektiğini anlatmaya çalışacağım.

Federasyon değişmeli

HAYALİMDEKİ TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU BAŞKANININ YAPACAKLARI:
1- Futbolun başına DOĞRU FEDERASYON BAŞKANI ve YÖNETİM KURULU seçilmeli ve bu görevlerde bulunacak kişiler futbolu bilmeli...
2- Profesyonel kulüplerin altyapı tesisleri federasyon tarafından yapılmalı ve burada görev alacak tüm antrenörlerin yaş gruplarına yönelik eğitilmeli...
Bu teknik adamların ücretleri federasyon tarafından karşılanmalı...
Bu kapsamda kulüplerin altyapılarda yapacakları eğitim ve gıda masraflarının da Futbol Federasyonu tarafından karşılanması şart.
3- Her yıl ocak ayında kulüplerden alınacak bütçe bilançolarının doğru tespit edilmesi, buna bağlı olarak yerli ve yabancı transferlerde izlenecek yolun, kulüplerin ekonomik şartlarına göre belirlenmesi... (Bu sistem; kulüplerimizin altyapıdan yetişen futbolculara değer vermelerini sağlayacaktır.)
4- Kulüplerimize, TFF tarafından UEFA kriterlerinin uygulanması için destek verilmeli ve denetim mekanizmaları kurulmalı.
5- Uluslararası platformlarda olduğu gibi taraftarlara yönelik eğitim programları uygulanmalı...
Daha önceki yazılarımda da bahsetmiştim; yabancı kısıtlıması; 5+2, 6+2 veya 5+0+3'ler ile ülke futbolu kalkınmaz.
Parayı ver, tribünde oturt; bu nasıl bir zihniyet anlamıyorum!..
6- Futbol Gelişim Akademileri için Avrupa'da uygulanan sistem baz alınmalı.
Avrupa'da 300 akademiden söz ediliyor, bizde ise bir adet (Riva Merkezi) var. Riva tesislerinde eğitim verileceğine de inanmıyorum.
Şu anki bazı 'yönetim kurulu üyesi' diye geçinen kişilerin hafta sonları uğrak yeri olması dışında ne olacak ki?

Sizlere haykırıyorum

Unutmayalım, ülkemizde yapılan son anket ve araştırmalarda yalnızca 12 kulübümüzün ekonomik özgürlüğü bulunduğu konusu son günlerde basınımıza yansımıştır.
Kulüplerimize sahip çıkalım. TFF olarak onlara desteğimizi her seviyede yüzde 100 verelim!
Sevgili okurlarım; şu an ofisimin camını ardına kadar açtım ve sizlere haykırıyorum!!
Tüm spor kamuoyuna soruyorum; hayalimde olan böyle bir sistem, başkan ve yönetim istemekte haksız mıyım?
Özellikle bu sistemi uygulayamayan TFF Başkanı'nın o koltukta durmaması gerektiğini her fırsatta kendisine haykıracak kitlelerin çoğalmasına önderlik edeyim mi? Takdir sizlerin!
Ben her zaman yüksek sesle haykırmaya devam edeceğim. Umarım sizler de bu haykırışıma katılırsınız.
Aksi halde; benim gördüğüm rüyalarımı sizler ve torunlarınız görmeye devam ederler. Gelin hep beraber 75 milyon olan şu güzel insanlarımıza yazık etmeyelim Yoksa; tarih ne beni, ne de sizleri asla affetmez!!! İşte bu benim rüyam...

Acaba çok mu şey istiyorum?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor