05 Kasım 2014 | Çarşamba

Ninja kaplumbağalar

Skordan bağımsız konuşmaya çalışayım.
G.Saray, Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez oynaması gerektiği gibi oynadı. Defalarca yazdım. Eleştirilerimin kökeninde hep G.Saray'ın kötü yönetiliyor olması vardı.
Hoyratça harcanan paralar, Terim'in gönderilmesi, futbolculara kadar sirayet eden şımarıklık vs, vs... Artık yeni bir yönetim var G.Saray'da. Ligde ve Avrupa'da tek umut; Abdurrahim Albayrak.
Sadece bu bile ne çok şey anlatıyor... "Sarı kırmızılı renklere gönül vermiş bir işadamı Florya'ya kamp kuracak ve her şeyi düzeltecek" diye beklemenin tarifsizliği...
DNA'sına bakıldığında bir öncekiyle hayli yakın akraba olduğu kolaylıkla anlaşılabilecek olan yeni yönetim, 200 günde zorlu bir sınav verecek. "Yarsuvat ve talebeleri" bu kısıtlı süreçte finansal yapıyı toparlayacak (?), Albayrak ise futbolda başarı için uğraş verecek, basketbolu falansa boşver gitsin zaten...

Geriye iki hamle kaldı

Yarsuvat yönetiminin, Aysal Dönemi'ni sorgulaması ya da yargılaması pek de beklenen bir gelişme değil. Peki bu 200 gün boyunca camiada "huzur" nasıl sağlanacak?
Geriye iki kritik hamle kalıyor.
1-Teknik Direktörü değiştirmek,
2- Devre arası transferle takımı güçlendirmek...
Para yok. Takımın para edecek tek oyuncusuysa; Sneijder. Onun üzerinden yapılan haberlere bu pencereden de bakmamız lazım. Devre arası Sneijder'in satılacağı paraya anca, Prandelli'nin tazminatı ödenip, yeni teknik adamın ücreti karşılanır ve belki bir kaç mütevazı transfer gerçekleştirilebilir.
Şimdi elde sadece üç "havuç" kaldı;
1- Anderlecht'i geçip Avrupa Ligi'nde yola devam etmek. 2- Şampiyon olup "dördüncü yıldız"ı takmak. 3- Bilemedin kupayı almak ve Fenerbahçe'nin şampiyon olmaması için dua etmek.
Oysa ki; havuçlara, tavşanlar yerine kaplumbağaların ulaşması sadece masallarda mümkün. Kısa vadeli yönetim ve o yönetimin yıldızı Albayrak, baştan aşağı yanlış kurgulanmış bir takımı "ninja"ya dönüştürürse, bu hikayenin filmi yapılır. O da şüphesiz ki; bolca süper kahramanlı bir animasyon filmi olacaktır. Görelim...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor