Savaş ÇORLU

Savaş ÇORLU

09 Mart 2013 | Cumartesi

Şanssızlık...

Galatasaray'da tüm hesapların salı günkü Schalhe 04 maçına göre yapıldığı Fatih Terim'in sahaya sürdüğü 11'den belliydi.
Drogba ve Umut gibi yıldızların kulübede olduğu farklı bir sistem ile maça başladı Ümit Hoca yönetimindeki Galatasaray.
Tek forvet sahaya çıkan G.Saray'da Gençlerbirliği maçı Şampiyonlar Ligi'nde Cluj ve Braga deplasmanlarını hatırlattı doğrusu.
Avrupa'da kazanılan bu iki zaferde de Burak Yılmaz tek forrvet oynamıştı.
3 maçlık men cezası nedeni ile tribünden izlediği için oyuna müdehale edemeyen Terim'in 4-4-1-1 ile başlayıp top rakipteyken 4-2-4 dizilişiyle prese dayalı oyun sistemi ilk yarıda işledi ancak kaçan gollerle birlikte stres de başladı.

Üç forvet fazla geldi
Birinci dakikadan 45. dakikaya kadar oyun üstünlüğünü elinde bulundursa da G.Saray bunu skora yansıtamadı.
İkinci yarıya da baskılı ve üstün başlayan Galatasaray'da ilk yarıda olduğu gibi Hamit'in ikinci direğe takılan topu takımın da dengesini bozdu.
Sneijder-Umut, Emre-Amrabat değişikliğinden hemen sonra Vleminckx'in golü de G.Saray'ı ayağa kaldıramadı.
Bu golden hemen sonra maça tek forvet başlayan G.Saray'ın Hamit-Drogba değişikliği ile 3 forvete çıkması sistemin tıkandığını gösterdi.
Hamit Altıntop'un iki direkten topu ile birlikte toplamda 7'ye çıkması, Drogba'nın penaltı kaçırması 'futbol şans oyunu değil de nedir?' dedirtti.
Terim'in sahaya çıkardığı ilk 11'li sistemi de belki eleştirenler olacaktır ama Terim'in kulübede olmadığı 2. maçta kaybedilen 5 puan onun
önemini açıkça gösteriyor....

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor