22 Ekim 2010 | Cuma

Çok anla

Beşiktaş güzel futbol oynayabilen bir takım ancak güzel oyunun sonucu olarak her defasında skor olarak geriye düşüyor.
Baskı kurabilen ve bu baskıyı sürekli kılabilen Beşiktaş, ne yazık ki gole götürecek son pas tercihlerinde hata yapıyor. Bireysel hatalar da eklenince dünkü manzara ortaya çıkıyor.
Beşiktaş maça çok hızlı başladı ve seri paslarla Porto takımını baskı altına almayı başardı. Baskı sonucu Nihat ile Bobo'nun arka arkaya bulduğu pozisyonlarda topu ağlarla buluşturamadı. Maçın ilk 15 dakikasında Hilbert'in dikkat çekici performansı vardı.
Özellikle pas tercihleri çok doğruydu.
Maçın ikinci çeyreğine kabus gibi girdik.
Yarı sahasından çıkamayan, mücadeleyi ön plana çıkartan bir Beşiktaş vardı.
Hiç beklemediğimiz bir anda beklenilen bir hata geldi Hakan Arıkan'dan. Beşiktaş'ın kadrosunda kaliteli kaleciler bulunmasına rağmen Schuster'in Hakan'da bu kadar ısrar etmesi oldukça anlamsız. Hakan Arıkan'ın hatalı çıkışı kadar, kornerden gelen topa bakmayan İbrahim Toraman'ın da hatası vardı.

Böyle hata yapılmaz

Maçın son dakikalarında Porto'lu defans oyuncusu Maicon'un gördüğü kırmızı kart ikinci yarıda ki oyuna hükmeden Beşiktaş'ın başlangıç noktasıydı.
İkinci yarıya baskılı başlayan Beşiktaş'ın sonunu Zapotocny'nin inanılmaz hatası getirdi.
Bir defans oyuncusunun o topu sektirmemesi gerekiyordu. Hakan'ın hatasından daha affedilmez olanıydı ve üstelik Porto'nun 10 kişi ile mücadele ettiği gerçeği vardı.
Avrupa kupalarında mücadele ediyorsanız futbolcular olarak tam kapasitenizi vermeniz gerekmektedir. Maç 0-2 olunca tribünlerdeki siyah beyazlı taraftarlarda bu durumu kabullenerek sessizliğe büründü.
3. golde de Hulk yakaladığı pozisyonda topu ağlara göstere göstere gönderdi.
Beşiktaş tek golünü Porto 9 kişi kaldıktan sonra Bobo'nun ayağından bulabildi.
Her ne kadar sakatlık mazereti olsa da 90 dakikayı 9 kişi bitiren bir takıma karşı 3-1 gibi bir skorla mağlup olunmamalıydı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
} SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor