20 Nisan 2011 | Çarşamba

Rest'mi site!

Trabzonspor'un, oynadığı her rakibi yenebilecek gücü ve azmi olduğu ilk fark edildiğinde, refleks olarak bir "yatma kültürü" geliştirildi. Onların kurgusunda; Trabzonspor'la oynayan her rakip Trabzonspor'a yatacaktı! Bu ayıplı politika üzerinden sürdürülecekti kampanya.
Ancak, zaman içinde Trabzonspor'un büyük küçük ayırt etmeksizin her takıma eşit oyun sergilemesi kafalarını karıştırdı bu üreticilerin. Rekolte şaştı! Plan tutmadı!

* * *
Trabzonspor'un en önemli silahının 'sükunet ve huzur' olduğu bariz fark ediliyor. Trabzonspor son dakikaya kadar sabırlı oynuyor. Bu durum hem sahada oynadığı rakibini strese sokuyor, hem de şampiyonluk yarışındaki rakibini. Böylece hata yapmalarını sağlıyor.
Son dönem saha içi gerilimlerin başka izahı olamaz. Önde olan bir takımın bu hafta önce oynaması ve kazanması durumunda, farkın açılacağı öngörüsünde bulunmak saçma olmasa gerek. En basiti, önünüzdeki takımın sürekli kazanıyor olması sinir bozucudur. Makas daraldıkça, konsantre bozulur.

* * *
Trabzonspor'un bundan sonra oynayacağı maçlarda "ekstra durumlar" olmazsa sürpriz beklemiyorum. Ekstra durumlar, durumdan vazife çıkarabilecek olanların sahaya müdahalesi olarak düşünülmelidir. Kaybedilen şampiyonlukların da ortak özellikliği; "Ekstra durumlar" içermesidir. Kulüpte bu konuda en güçlü medya organını, yani resmi sitesini kullanıp ve oynayan taşları bir güzel yerine oturtuyor!

* * *
Resmi siteniz, eğer Trabzonspor iseniz, rakibiniz kadar ciddi şekilde 'sizinle mücadele eden diğer unsurlara karşı tek silahınızdır.' Resmi sitenin yerli yerinde ve dozunda kullanılması çağı başlamıştır artık. Tutarlı, belgeli, bilgili ve çelişmeyen açıklamalar sizi inandırıcı kılar. Kimsenin hakkını yemeden, kimseye de hakkını zerre yedirmeyen.

* * *
Trabzonspor yaşadığı şeylerden ders almış gözüküyor. Trabzonspor'u yıkamayanlar, bitiremeyenler onu farkında olmadan güçlendirmiştir. Birleştirmiştir en önemlisi.
Şimdi, kimin nerede, ne zaman, ne yapacağını çok iyi hesap edebiliyorlar. O nedenle bu aşamadan sonra "Saha dışındaki her gelişme, gelişme değil, bilakis gerilemedir futbol tarihimiz adına."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor