Oğuz Çetin

Oğuz Çetin

08 Ekim 2012 | Pazartesi

Kazanma isteği

Fenerbahçe, bireysel yetenekleri ortaya çıkardığı, galibiyet arzusunu üst düzeye taşıdığı zaman maçları kolay kazanıyor.
Fenerbahçe, Mönchengladbach maçındaki gibi arzulu ve coşkulu oynadı Beşiktaş önünde.
Dünkü maçta iki takım arasındaki futbol kalitesi farkının çok büyük olduğu görüldü. Özellikle Fenerbahçe maçın başından itibaren rakibine baskı kurdu.
Fener'in bu noktadaki kilit oyuncusu Gökhan Gönül'dü.
Tüm hücum aksiyonlarında Gökhan etkili bir şekilde görev yaptı. Hücuma çıktı hem asist yaparken iki de güzel gol attı.
Aslında sorgulanması gereken bir konu da Beşiktaş'ın hiçbir önlem almadan 90 dakika boyunca rakibine bu şekilde boş alanlar bırakmasıydı. Beşiktaş sol kanadının yetersiz kalmasına önlem alınmaması dikkat çekiciydi.

* * *

Özellikle orta sahaları kıyasladığımızda Mehmet Topal, Meireles, Cristian üçlüsünün Necip, Veli ve Fernandes'e göre futbol kalietelerinin yüksekti.
Forvet açısından iki takım arasında kıyaslama yaparsak Caner, Kuyt ve Sow üçlüsünün çok etkin oynadıklarını ve rakip savunmanın dengesini bozarak pozisyonlara girebildiklerini gördük.
Buna karşılık Beşiktaş'ın ileri üçlüsü Uğur, Olcay ve Almeida çok pasif, ileride çoğalamayan, topu fazla ayağında tutamayan bir görüntü çizdi. Bu da Beşiktaş'ın hücum gücünü düşürdü.
Fenerbahçe bu tempolu dinamik oyunu ile birlikte özellikle Gökhan'ı oyuna mükemmel bir şekilde sokmayı beceriyor.
Hücumda topla buluşmayı mükemmel bir şekilde yerine getiren Gökhan uzun bir aradan sonra gerçek kimliğine doğru ilerliyor.
Gökhan ileryelen haftalarda daha iyi olarak ortaya çıkacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor