Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

04 Ocak 2012 | Çarşamba

Şifre Melo, parola Emre

Melo'nun Galatasaray'ın oynadığı kaliteli futbolun şifresi olduğu Belediye maçında resmen belgelendi. Dengeli, güçlü ve birbirini tamamlayan oyunculardan kurulu Belediye, sorumsuzca davranan Webo'nun kırmızı kartına kadar Galatasaray'a pozisyon vermedi.
Holmen enerjisiyle, çalışkanlığıyla Galatasaray'ın orta alanda etkinlik kurmasına izin vermedi.
Galatasaray, Melo'nun yokluğunda Webo'yu 'Konratak silahı' olarak bırakan ve alan savunmasını mükemmel yapan Belediye'ye karşı Engin-Selçuk ikilisiyle hücum üretmekte zorlandı.
Kazım'ın kanat bindirmeleri yapmak yerine içeri kaçarak oynamaya çalışması Eboue'nin de hücuma katılmasını engelledi.
Eboue, Kazım'ın bu etkisizliğinden ilk yarı 'Aman yerimi kaybetmeyeyim' tedbiri içinde oynadı. Engin, Galatasaray'ı hücuma taşımaya çalıştı. İdman eksiği Elmander'in, fiziksel yetersizliği Baros'un verimini düşürdüğü gibi Galatasaray'ın pozisyon üretememesine yol açtı.

Kazım çok laubali
10 kişi kaldıktan sonra oyun stratejisini katı savunma ve zaman çalma üzerine kuran Belediye'nin maçı berabere bitirme planlarını gecenin yıldızı Emre Çolak'ın attığı ikinci gol bozdu.
Galatasaray, skor avantajı ile birlikte oyunun kontrolünü de eline geçirdi. Engin sahanın her yerine koşular yaparken, hem top çaldı hem de kanatlara etkili paslar attı, araya mükemmel final topları bıraktı.
Verilen aranın Emre Çolak'a yaradığını gözlemledim. Emre hem güçlenmiş hem de sorumluluk almaya başlamış. Güçlü olmasa zaten attığı mükemmel iki golde topa öyle sert vuramaz.
Emre Galatasaray'ın oyun zekasını ve top kullanma kalitesini arttırdığı gibi topla buluştuğunda nereye, kime nasıl oynayacağı konusunda mükemmel çevre kontrolü yaptı.
Not: Kazım dağınık haliyle Galatasaray'ın kanat oyuncusu olamaz. Laubali oynuyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
} SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor