Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

29 Temmuz 2011 | Cuma

Yardımlaşma ve disiplin

Galatasaray'ın temposunu nasıl buldunuz?
- İlk maç olmasına rağmen Galatasaray'ın temposunu düşük buldum. Ama bu eksikliği aşırı nemli havaya bağlanabilir. Liverpool da sezonu yeni açmış olacak ki yeterince Galatasaray'ı hızlı oyunun içine çekemedi.

- Galatasaray'ın maç kazanma adına yaptığı olumlu varyasyonlar nelerdi? Galatasaraylı oyuncuların sakinliği, ayağa pas organizasyonları, hücum etkinlikleri başarılıydı.
Özellikle Sabri, Kazım, Ujfaluji üçlüsünün sol kanatta oluşturdukları hücum organizasyonları ve ortaklaşa yaptıkları bindirmeler mükemmeldi.

- Galatasaray'ın yeni transferleri Ujfalusi ve Melo'yu nasıl buldunuz? Galatasaray için bir kazanç oldular mı? Çek oyuncu Ujfalusi vatandaşı Baros'un attığı iki golün de asistine imzasını koydu.
Fizik gücü, top hakimiyeti ve yerini bulan paslarıyla rakip savunma içinde Galatasaray'ı etkili kılan isimlerden biri oldu. Fatih Terim herhalde Ujfalusi'yi sağ bekten savunmanın göbeğine bir ihtiyaç olmazsa kesinlikle almaz, almamalı da.

Baros kendine gelmiş
Felipe Melo'ya gelince; kalitesiyle oyuna damgasını vurdu
. Savunmanın önünde tek ön libero oynarken bir radar gibi çevresini kontrol etti. Bir maestro gibi arkadaşlarını yönetti. Sağ ayanın içiyle uzun mesafeli topları adrese teslim olarak gönderdi. Melo'nun bu sezon Galatasaray'ın en önemli transferlerinden biri olacağı kesin.

-Galatasaray'ı dün sahada geçen sezona göre hangi hatasını düzeltmiş olarak gördünüz? Galatasaray, geçen sezon geriye dönmekte zorluk çekiyor ve rakiplerine çok pozisyon veriyordu. Ama şimdi takım olarak hareket ediyorlar, top rakibe geçince kendi sahalarında çok çabuk çoğalıyorlar. Yani takım yardımlaşması ve oyun disiplilini mükemmel.

-Dün sahada iki gol atan Baros'u nasıl buldunuz? G.Saray golcü almalı mı?
Baros 1.5 yıl sonra nihayet kendine geldi. Demek ki iyi bir takıma ihtiyacı varmış. Yine de Baros'a alternatif bir golcü alınmalı.
Çünkü Elmander dün attığı gole rağmen Baros'un eksikliğini kapatacak kalitede değil.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

} SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor