Güvenç Kurtar

Güvenç Kurtar

09 Ocak 2012 | Pazartesi

Beceriksiz forvetler

Futbolu kağıt üzerinde hesaplarsanız müthiş yanılırsınız.
A.Gücü'nün kadrosuna bakıp Beşiktaş'ın fark yapacağını düşünenlerin yanıldığı gibi...
Başkent ekibinin içine düştüğü durum ne kadar kötüyse, A2 takımından destekli çıkardığı kadronun dün gece ortaya koyduğu mücadele de o kadar iyiydi.
Ortada yönetim yok, tribünler ile futbolcular kenetlenip onur savaşı veriyor. Hepsini ayakta alkışlamak lazım.
Profesyonel kadrosundan birçok oyuncusunu kaybeden Ankaragücü'nün, A2'den takviye alarak gençleşen ve çok koşan bir ekip oluşturması her ne kadar dezavantaj gibi görünse de avantajları da var.
Genç futbolcular dün olduğu gibi çok koşup, alan daraltıp rakibin gol için üretmeye çalıştığı tüm varyasyonları engellediler.

TÜM OYUNUNU BOZDU
Beşiktaş aslında dün sahada kazanmak için her şeyi yaptı.
Orta alanı çabuk geçip rakip alanda özellikle ikinci yarıda yayılarak baskı oluşturdu. Ev sahibi takımın aktif alanda top rakipteyken 3 kişiyle basması Beşiktaş'ın oyununu bozdu. Buna bir de forvetlerin beceriksizlikleri eklenince, Beşiktaş'ın rakibi ikinci yarıda kendi sahasına hapsetmesinin bir anlamı olmadı!
Carvalhal; Edu, Necip ve Burak gibi kozlarını da sahaya sürdü ama bu oyuna etki etmedi.
Sonuçta Beşiktaş, Ankara'da son üç sezondur yenemediği Ankaragücü'nü gençlerin muhteşem direnişiyle karşılaşınca yine üç puanla geçemedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
} SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor