09 Mart 2010 | Salı

Kırmızı kart

Antalyaspor maçında Fenerbahçe tribünlerine baktım, taraftarların elinde kırmızı kartlar. "Böyle zarif protestolara itirazım yok" dedim. Ama "Beyaz mendillerini niye esirgemişler?" diye, kendi kendime söylendim. Fenerbahçe'nin bu hale gelmesinin sorumlusu yöneticilerdi, hakemler değil. Bir maçtaki hakem hatasıyla taraftarı gazlayanların, günahları başından nasıl da kolayca attığını bir kez daha gördüm. "Acaba" dedim, "Yöneticiliğin sırrı mı bu? Yoksa, taraftarlığın gözü kapanmış hali mi?"

* * *
Uzun süre maç kazanamamış bir takımdan, yürekli bir mücadele bekliyordum Antalyaspor karşısında. Bir baktım, önceki 7 maçın "dejavu"su. Ne bir hırs, ne yaratıcılık, ne direnç. Ligin devre arasında alem yapacak kadar kendinden geçenlerin, böyle bir mevsimde sorumluluk almamalarını da yadırgamadım. Onların günahlarını hakemlerin üzerine boca eden yöneticiler varken. Niye sorumluluk alsınlar ki.

* * *
Güiza'ya baktım. Adam hiçbir resimde güzel çıkmıyor. Kolundan tutup sürükleye sürükleye kale önüne götürseniz de, nafile. Kale şuracıkta deseniz, o topu kaleye sokacak hali yok. Türk futbol tarihi, böyle pahalı bir beceriksizi görmedi. Ofsayta giriyor, "Ne yani" diyor boş gözlerle, "Ofsayt diye bir şey mi var? Kim icat etti bu ofsaytı?" Taraftarlar, kırmızı kartlardan birkaçını bu adama gösterse, nasıl olurdu acaba? Kıyamet mi kopardı? Yoksa "gerçek Fenerbahçeli" olmakla, bağları mı kopardı?

* * *
Bilica'ya baktım... Adamda zerre kadar pozisyon zekası ve zarafeti kalmamış. Maçın kritik dakikalarında, önce çizginin önünde "yarım penaltı" yaptı. Sonra, Necati'yi düşürüp gerçek penaltı yaptı da, hakem vermedi. Ve bu adam, ligin ikinci yarısındaki bütün maçlarda, savunmayı "pozisyon hurdalığına" çevirmekten geri kalmadığı halde, hâlâ el üstünde. Tribünler, ellerindeki kırmızı kartları, Bilica'ya göstermiyorsa... Kırmızı kartın, hakemler için üretilmiş, anlamsız bir karton olduğunu söylesem yeridir.

* * *
Emre Belözoğlu'na baktım. Fenerbahçe'nin can damarı. Her pozisyonda, oktan çıkan yay gibiydi, canını çıkardı Antalyaspor'un. Böyle bir Emre takımın kazanma sebebi. Ama gereksiz bir hırçınlık ve ağzı bozuk söylemler de ortadaydı. Futboluyla dimdik duran Emre'ye alkışlar. Çamuruna yenik düşen Emre'ye kırmızı kart. Hakemin göstermediği kartı, gösterebilecek taraftar varsa getirin. Heykelini dikeyim!

* * *
Fenerbahçe'nin puanları kolayca kaybetmesinin nedenlerini yöneticiler ve futbolcular üretti. Taraftarlar seyretti. Şimdi zor bela kazanılan bir maçtan sonra, ümit veren bir futbol görmediğimizi itiraf etmeliyiz. Zaten gören gözlerle bakarsanız, her şey apaçık ortada.

* * *
"Hakeme kırmızı kart göstermekle" programlanmış toplulukların, gerçekleri görmesi için, sezon sonunu beklemeleri gerekiyor belki de. Düşündüm de... O kırmızı kartları atmasınlar... Herkese gerekebilir!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor