13 Mayıs 2010 | Perşembe

Lig mi kirli, fikirler mi?

Pazar günü Kadıköy'de ve Bursa'da iki önemli maç oynanacak. Son şampiyonu öğreneceğiz bu maçlar sonunda. Koca sezonun finali yapılıyor. 5 hafta öncesine kadar iddia sahibi dört takımdı. Çok çekişmeli, keyifli, acı tatlı bir lig yaşadık. Hepsine teşekkür edelim öncelikle. Futbolcuların emeğine saygı duymanın unutulduğu günleri tekrarlıyoruz. Anlı şanlı ağabeylerimiz, "Duydum ki" diyor. "Kulağıma geldi" diye konuşuyor. Herkes çamur atacak, iz bulaştıracak, tereddüt yaratacak yorumlar yapıyor. Ne yazık ki, insanlar da onlara inanıp, bu konuları birbiriyle konuşuyor. Nasıl bir pespayelik bu, anlamıyorum. Alın terine nasıl bir ihanet... Fenerbahçe maçlarında kaleciler hata yapmışlar, gol yemişler. Sanki başka maçlarda olmamış bu hatalar. Ali Sami Yen'de İvankov'un Aydın'a pasladığı topu hatırlayın. Yedi maç üst üste kazanamamış Fenerbahçe. Madem böyle bir yeteneği var, nasıl kaybetmiş bu puanları? Şampiyonluk yolundaki tüm rakiplerini yenmiş bu takım. O kaleciler de mi şaibeli? Son olarak; Özhan başkanın adının verildiği park açılırken, Galatasaray Başkanı Adnan Polat, "Lig kirli" diyor. Başarısızlığı mazeretlendiriyor. Antalyaspor yenilgisi sonrasında ise Galatasaray Asbaşkanı Mehmet Helvacı çıkıp, "Bu futbolcularla bu kadar" diye itiraf ediyor, ardından teknik direktör Frank Rijkaard "kalitesizlikten" bahsediyor. Sormazlar mı adama; "Lig mi kirli, yoksa sizin fikirleriniz mi" diye...

* * *
RECEP NİYAZ
Fenerbahçe, Denizlispor'un aynı zamanda A2 takımında oynayan 15 yaşındaki Recep Niyaz'ı, altyapı kadrosuna kattı. Kim diyecek olursanız, forvet arkasında, atak orta saha oynuyor. Karşıyaka Teknik Direktörü Erdoğan Arıca ile görüştüm. "Şu anda Türkiye'de ondan daha yetenekli oyuncu yok" cevabını verdi. Ümit Milli Takım hocası Raşit Çetiner, "Müthiş bir yetenek. Zaten Abdullah (Ercan) da, onu 17 yaş kadrosuna çağırdı, turnuvaya götürecek" yorumunu yaptı. 15 yaşında ve Türkiye'nin önemli isimleri, onu geleceğin büyük futbolcusu olarak göreceklerini söylüyorlar. Recep Niyaz, ailesi ile birlikte İstanbul'a gelecek, Cemil Turan-Şenol Çorlu ikilisinin kanatları altına yerleşecek. Belki de iki sene sonra nasıl Messi'yi 17 yaşında yıldız olarak tanıdıysak ve örnekliyorsak, bizim de bu kalitede bir yeteneğimiz olacak. "Aman oğlum şımarma, hep çalış ve bizi hayal kırıklığına uğratma" demekten başka şansımız yok şu anda.

* * *
SEZONUN HAKEMİ
Kuddusi Müftüoğlu, bu sezonun en başarılı, en dengeli hakemi olarak gözümüze çarptı. Geçmiş senelerde yönettiği maçlarda çokça, hem de ağır şekilde eleştirdiğimiz Müftüoğlu'nun, bu sezon yönettiği her karşılaşmada mükemmele yakın performans gösterdiğini de belirtmemiz gerekir. Bu kadar badirenin arkasında hakem olarak en olgun ve kararlı dönemine neden ve nasıl ulaştığını ben çok merak ediyorum. Eski hakem hocalarının MHK'lar için yaptığı "At sahibine göre kişner" benzetmesinde, Oğuz Sarvan yönetimiyle, tekrar statü kazanan Müftüoğlu'nun bir ortak noktası olabilir mi, onu da merak ediyorum. Kendisini tebrik ederim.

* * *
Kadıköy'de son tango
En kritik maçları ve derbileri taraftarıyla kazandı Fenerbahçe... Kadıköy'ü çıkılmaz yapan, bu 50 binlik koroydu. Ve son Trabzon maçında sezonun son maçına çıkacaklar. Fenerbahçe camia olarak yakaladığı sinerji ile vazgeçmedi ve beş puanlık farkı kapatıp, liderliğe oturdu. Trabzonspor ile final yapacaklar. Rakibin iddiasının olmaması havayı yumuşatmamalı. Üç sezon önce Fenerbahçe, Ali Sami Yen'e hiç idman yapmadan, şampiyon olarak gelip, su şişelerinin yağmura dönüştüğü maçı 2-0 kazanıp döndü. Baskıyı hissetmemek, Trabzonspor'u da farklı oynatabilir. Aynı şekilde Fenerbahçeli futbolcuların da işi kolay değil. Tıpkı Bursasporlu meslektaşları gibi. Onlar da üçüncülük kovalayan Beşiktaş'ı yenmek zorundalar. Öteki maça göre beraberlik Fenerbahçe'yi şampiyon yapabilir ama Bursa ancak rakibi kaybederse bu şansa sahip. Her türlü kazanmak durumundalar. Saracoğlu taraftarı bu son tangoda üstüne düşeni yaparsa, takımını yine şampiyonluğa taşır. Takımları böyle bir maç oynayacak ve futbolcular bu sıkıntıyı kaldıramayabilir.








Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor