19 Ağustos 2013 | Pazartesi

Kartal değişmiş

Sezonun ilk maçları sıkıntıların en yoğun olduğu maçlardır, kabul. Hazırlık döneminden çıkılmış, uyum sorunları aşılamamış, transferi geç yapılmış oyuncuların hazır olmaması gibi haklı sayılabilecek mazeretler var. Tüm bu gerekçelere rağmen bu kadarının beklenmediği tatsız tuzsuz bir ilk yarı izledik. Beşiktaş'tan başlayalım: Transferde yeni katılanlarla dört aynı tipte santrfora sahip olmak yerine, kanatta hızlı, takımı karşıya taşıyabilen bir kenar oyuncu transferi neden düşünülmemiş! Ersan'la sol kanadı savunma zorunluluğu ise ciddi cesaret işi! Bu kadar eksik bölge varken, kenarda Oğuzhan, Necip gibi iki genç ve yetenekli oyuncunun oturduğu bir takımın Atiba transferi bile öncelikli olmamalıydı. Trabzon kağıt üzerinde önemli transferler yaptı ve onlarda ihtiyacı olan bölgelerden ziyade, var olan mevkilere! Ciddi ihtiyacı olan gol bölgesi ise es geçilmiş. Beşiktaş nadiren de olsa orta alanı geçerken fazla zorlanmadı. Yaratıcı oyunculardan kurulu Trabzonspor orta alanı savunma olarak çok yumuşak kaldı. Trabzon bu handikabını takım boyunu (en geri ve en uç oyuncu arası 35-40 m.) kısaltarak gidermeye çalıştı. İkinci yarının başında Mustafa Reşit Akçay hoca, atılmak için her şeyi yapan Colman'ı oyundan aldı.

Gökhan kazanılmalı

Hem eksik kalmadı, hem de Zokora ile direnci arttırmayı hedefledi. Kanat etkinliği olan takımlar için iyi oyuncu modeli olan Almeida-Pektemek değişikliği ve ardından Dentinho- Gökhan değişiklikleri Beşiktaş adına beklentileri arttırdı. Gökhan dar alan becerisi ve çabukluğuyla ciddi bir hareket getirdi. Beşiktaş daha fazla oyuncuyla yüklenmeye başladı. Gole en yakın oyuncu Olcay sağ kanada geçip ilk girdiği pozisyonda araya sızdı ve işini yine yaptı. Ardından Olcay'ın hücum baskısıyla kazanıp Gökhan becerisiyle sonlandırdığı gol geldi. Trabzon, Batuhan veYusuf'u oyuna alarak ön tarafta baskı kurmaya çalıştı. Buna karşılık Beşiktaş çok adamla savunmada kalırken, Toraman'la iyice kalabalıklaştı. Son bölümlerde Trabzon bir fark üretemedi. Beşiktaş'ta karşı atağı düşünmedi. Son olarak; Beşiktaş geçen yıldan farklı daha gerçekçi bir anlayış benimsemiş. Kolay kontra yemiyor. Takım atak ve savunmayı bütün olarak düşünüyor. Yalnız Gökhan'ı mutlaka oynar hale getirmeli. Elindeki santrfor özelliklerinden dolayı kanatları çok etkin kullanabilmeli. Trabzon'da ise daha fazla mesai var. Kaliteli oyuncuların hazır hale gelmesi, takım direncinin artırılması ve etkili bir uç oyuncu transferi. Kuşkusuz ilerleyen haftalarda iki takım da daha iyi olacak. İyi hocalara sahipler. Bu etkisiz maçta dahi bu göründü çünkü...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor