Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

06 Şubat 2010 | Cumartesi

Galatasaray çok gol yer

G.Saray şu ana kadar ligdeki 7 takımdan fazla, iki takımla da eşit sayıda gol yedi. Ama bundan sonra sıkıntısı artabilir. Neden mi? Hadi beraber bakalım: Savunmanın ortasındaki adamların yavaşlığı takımlara sorun olmuştur çoğunlukla. Çok uzun adamları tandemde oynatan takımlar, bu sorunu daha da yaşar. Avrupa liglerinin en çok gol yiyen takımlarına bakın. İngiltere'de Hull'un savunmadaki iki adamı Zayeta 1.91, Gardner 1.96 cm. boyunda. Almanya'nın çok yiyeni Freiburg'da Butscher 1.90, Bastians 1.88. İspanya'da Zaragoza'da da Ayala dışında aynı dert var. Bu nedenle uzun ve ağır adam derdi takımları sıkıntıya sokar. Galatasaray da bu sıkıntıyı yaşayacaktır. Galatasaray'ın yıllardır takdir ettiğim yönlerinden en önemlisi takım içinde, takım için canını verecek oyuncu miktarının çokluğudur. UEFA Kupası'nı kaldırmalarının altında yatan esas neden de budur. Bu sene bu ruhu taşıyacak; Türk futbolunun bana göre en zeki, ne yapacağını önceden planlayan, gerektiğinde sözleriyle tribüne oynama becerisini de gösterebilen, farkını fark eden medyayı da olumlu anlamda iyi kullanan Arda gibi müthiş bir silahları var.

G.SARAY'DA ARDA RUHU DIŞINDA RUH VAR MI ?
Ancak takımın diğer sıkıntısı da, genç yaşına rağmen G.Saray'ın ruhunu temsil etme misyonunu kazanan Arda'nın dışında Galatasaraylılık ruhu ile oynayacak oyuncu sayısında azalmadır. Santos'dan, Jo'dan, Neill'den ve Franco'dan bunu beklemek akılla bağdaşmaz. Baros ve Kewell'dan ne zaman yararlanılabileceği de şüpheli olduğuna göre takımın ciddi bir "damardan oynayan adam" problemi olacak. Arda, Sabri ve Servet'in dışında takımının anlamını yüreğinde taşıyan adam sorunu olacak sarı-kırmızılılarda. Eğer bunları aşabilirlerse mi?.. İşte o zaman seyir tadına doyulmayan bir takım olacak.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI

TÜM YAZILARI
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor