24 Mayıs 2011 | Salı

Tatile çıkmayan, kazandı

Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Karadeniz'in iki takımı Orduspor ile Rizespor ligde umduklarını bulamayınca, süper lig umutlarını play offa bıraktı. Metin Diyadin yönetimindeki ev sahibi takım ilk maçta saha ve seyirci avantajını çok iyi kullandı. Tıklım tıklım dolu mor-beyazlı tribünler 90 dakika boyunca takımlarını destekleyerek susmadı. Görsel şovları ile bir inanmışlığın göstergesi olarak bu pozitif enerjilerini takımlarına yansıttılar.
Başlama vuruşu ile birlikte yeşil-mavili takımın kalesini abluka altına alan Orduspor 5. dakika Ahmet Kuru ile öne geçti. Maç boyunca oyun kontrolünü elinde tutan ev sahibi takım ilk yarıyı Müslüm, İrfan ve Jovan Kostovski ile 4-0 önde kapatarak taraftarını rahatlattı. Panik içinde olan ve rövanşa bir şeyler taşımaya çalışan konuk takımın çırpınışları işe yaramadı. Rizeli futbolcular ortaya koydukları futbolla çoktan kafasında ligi bitirmiş tatile çıkmıştı bile.

Bencil oynamasalardı...
İkinci yarıda da futbol adına değişen fazla bir şey yoktu. İlk yarıdaki skorun rahatlığı ile oyunun kontrolünü elinde bulunduran mor beyazlılar bir yandan skoru koruyup diğer yandan da yakaladığı kontraataklarla farkı artırmaya çalıştı. Forvet oyuncuları Müslüm ve Ahmet kuru bencil oynamasa bu isteklerini de rahat gerçekleştirmiş olacaktı. Ev sahibi takım ilk yarıda bulduğu gollerle yetindi. Diyadin'in öğrencileri süper lige çıkmanın en kolay yeri play off olduğunun farkında olmalı ki, daha ilk maçta ortaya koyduğu futbolla avantajlı skora ulaştı. Böylece hem rövanş için önemli bir avantaj elde etti, hem de finaldeki olası rakiplerine korku saldı. İşi ciddiye alan ve tatile çıkmayan taraf kazandı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor