30 Ekim 2013 | Çarşamba

En iyiler 'üçlük' oldu

Nazara mı geldiler ne? Yalnız ligimizin değil, Avrupa'nın en iyi kalecileri arasında yer alan Beşiktaşlı Tolga ile Trabzonlu Onur, haftayı üçer gol ile kapadılar. Tolga, Akhisar'da Sivok'suz savunmanın kurbanı oldu. Trabzon'da da durum aynı. Her maçta 3-4 gole geçit vermeyen Onur, önündeki savunmanın dağınıklığından üç gol gördü. Öteki "en iyi kaleci" Muslera ise iki golle haftayı geçiştirdi. Fenerbahçe'nin G.Antep maçında Sow'un, Galatasaray'ın da Kayseri maçında Burak'ın attığı goller ofsayt idi. Sezon başından beri bakıyoruz, özellikle bu iki takımın ofsaytları çeşitli nedenlerle (!) görülemiyor. K.Paşa-Trabzon maçında Özgür Yankaya iyi başladığı maçı kötü bitirdi. Evsahibi takıma "faul" avantajı tanıyan Yankaya, konuk takımın lehine bir de penaltıyı çalamadı. Ancak, 6 puanlık olarak değerlendirilen bu maça savunmada başlayan bordo-mavililerin kenardaki yönetimi de sınıfta kaldı. Eskişehir, Rizespor'a gol yağdırırken (4-1), Bursa'da Konya'dan tek golle kurtuldu. İnişte olan G.Birliği, Elazığ'dan 3 altın puan çıkardı. Haftanın tek beraberliği (1-1) Karabük-Antalya arasındaydı. Carlos'un Sivas'ı K. Erciyes'i eliboş (2-0) yolladı. Bu arada Trabzon'un unutulmayacak futbolcusu Kadir Özcan için yapılan saygı duruşundaki bazı saygısızlıklar ise büyük ayıptı. Azalmasına rağmen, tribünlerdeki küfürlerin devam etmesi çok üzücü.

Elazığspor en çok gol yiyen takım
Süper Lig'in ilk 9 haftası sonunda en çok gol yiyen takım Elazığspor oldu. Elazığspor oynadığı 9 maçta rakiplerinden 22 gol yerken ( maç başına 2,44 gol ) özellikle son 5 haftada kalesinde 16 gol gördü. Elazığspor son 5 haftada 5 yenilgi aldı.

Ne oldu sana Björn Vleminckx
K. Erciyesspor'un Belçikalı forvet oyuncusu Björn Vleminckx bu sezon oynadığı 7 maçta 3 kez kırmızı kart gördü. Ligin en çok kırmızı kart gören oyuncusu olan Vleminckx bu sezon takımı adına 2 gol kaydetti. Gecen sezon centilmenliği ile tanınan Vleminckx'in bu sezon gördüğü 3 kırmızı kart hayretle izlendi...

Çaykur Rize 4 haftadır kayıp
Ç.Rizespor ilk 5 haftada 4 galibiyet 1 yenilgi almış ve 12 puan toplamıştı. Karadeniz ekibi deplasmanda oynadığı ve 1-1 berabere kaldığı Galatasaray maçından sonra düşüşe geçti. Ç.Rizespor son 4 haftada galibiyet alamazken 2 beraberlik 2 yenilgi aldı ve sadece 2 puan topladı.

Kasımpaşa fırtınası sürüyor
Kasımpaşa Süper Lig'de bu sezon oynadığı 9 maçta 18 puan topladı. Kasımpaşa böylece 9. haftalar itibariyle en başarılı sezonuna ulaştı. Kasımpaşa daha önce 9. haftada en iyi 2012-13 sezonunda 13 puan toplamıştı. Lacivertbeyazlılar aynı zamanda attığı 19 golle yine 9. haftalar
itibariyle en çok gol attığı sezonuna ulaştı.

Beşiktaş son 5 haftada eridi
Sezona ilk 4 haftada 4 galibiyet alarak başlayan Beşiktaş sahasında oynadığı ve hükmen kaybettiği Galatasaray maçıyla düşüşe geçti. Son 5 haftada 1 galibiyet 2 beraberlik 2 yenilgi alan Kartal toplamda 10 puan kaybetti. Beşiktaş, Galatasaray maçının kötü etkilerini atlatamadı. Ancak Akhisar maçında önceki maçlara oranla daha hızlı ve etkili bir Beşiktaş vardı. Geçen sezonun ilk yarısında Beşiktaş sahasında 3-1, Manisa'da oynanan maçı Akhisar 4-1 kazanmıştı. Bu sezonda Manisa'da oynanan maç 3-3 berabere bitti. Akhisar bu sezon iç sahada oynadığı 5. maçta ilk kez galip gelemedi. Öte yandan G.Saray ile Kayseri arasında 2004'ten beri oynanan son 22 resmi maçta G.Saray rakibine yenilmedi. Bu da haftanın diğer ilginç olayıydı.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
} SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor