Trabzonspor Başkan Adayı Muharrem Usta, A Spor'da canlı yayına katıldı ve önemli açıklamalar yaptı. "Sportif başarı herhangi bir kulüpte yoksa taraftara verebileceğiniz bir şey yoktur" diyen Usta, 50. yıl şampiyonluk hedefi için, "2010-11 sezonunda şampiyon olduğumuz sezonda herkes mutlu ve heyecanlı, camide cemaat dolu, insanlar mutlu, herkes ailesi ile tatlı muhabbet yapıyordu.
Şu anda ise çocukları ile evde gergin bir baba ve gergin aileler var. İnsanlar bizden sorunların çözümünü bekliyor. Bunun da tek yolu 50. yılı es geçmemektir. Bütün gücümüzle geliyoruz, sırtımızı size dayadık, şampiyonluklara koşuyoruz" dedi.
Lucescu ile şaha kalkacağız
Teknik direktör Lucescu ile görüştüklerini de ifade eden Usta, "Yolumuza Lucescu ve Lucescuvari hocalarla devam edeceğiz. Önümüzdeki yarım sezonda Lucescu'nun olma şansı yok. Lucescu sene sonundan itibaren olabilecek bir hocadır. Önce Sadi hoca ile konuşacağız. Ona yapabileceğimiz bütün takviyeleri yapacağız. Gelecek sezon ise olağanüstü bir aksilik olmazsa Lucescu ile yolumuza devam edeceğiz.
Camia bilsin ki bu yönetim ve Trabzonspor'un bu gücü birleşip, ihtiyaç olan bir bütçe ile Lucescu gibi istikrar abidesi bir hocayla Trabzonspor'u şahlandırır."
Fatih Tekke'yle çalışırız
Fatih Tekke'nin de seçilmeleri halinde kulübün içerisinde yer alacağını dile getiren Usta, şöyle konuştu: "Fatih Tekke gibi oyuncular benden daha fazla ciğeri yanan isimler.
Ben Fatih'in agresif tarafını önemsiyorum. Fatih gibiler bizim için değerli. Seçimi kazanırsak o da bu yapının içerisinde olacak. Geçen seçime karıştı ve bu ona büyük zararlar verdi. Fatih'ler, Hami'ler, Gökdeniz'ler bizim için çok değerli ve olmazsa olmazlardır."
Yönetim 3'e bölünecek
Bizim 3 konumuz da öncelikli. 24 saatte bu sorun bitmez ama 3 yıl da sürmez" diye konuştu.
4 büyük proje ile borçlar biter
Usta açıklamalarını şöyle tamamladı: "Akyazı'nın isim sponsorluğunu borçlarımızı azaltmak için kullanacağız.
Biz büyük firmalarla konuştuk. Stadımızın isim hakkını çok iyi bir fiyata verebileceğimizin müjdesini veriyoruz. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nin yeri çok değerli. Oradan gelecek para borçları kapatmaya gidecek. Kartal arazisini alıp dünya projesi yapacağız.
Oradan 100 milyon dolar gelir etmek istiyoruz.HES'ten gelen para da borçlara gidecek. 500 iş adamı ile toplantı yapıp locaları iyi bir fiyata satıp 50 milyon TL toplayacağız."
Yunus Emre SEL
