AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? | Yurt genelinde meydana gelen ufak ve büyük çaplı sarsıntılar, AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) ile Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından 7/24 anlık olarak takip ediliyor. Yaşadıkları bölgede sarsıntı hisseden vatandaşlar arama motorlarında "Az önce deprem mi oldu?", "18 Ağustos nerede deprem oldu?" ve "En son deprem kaç büyüklüğünde gerçekleşti?" sorularına yanıt arıyor. Türkiye'de meydana gelen depremler vatandaşlar tarafından anlık olarak takip ediliyor. 18 Ağustos 2026 Salı günü AFAD verilerinde farklı bölgelerde çok sayıda deprem kaydedildi. AFAD'ın son depremler listesine göre sabah saatlerinde Çanakkale, Balıkesir, İstanbul, Elazığ, Malatya, Kayseri ve Antalya çevrelerinde çeşitli büyüklüklerde sarsıntılar meydana geldi.
AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU?
18 Ağustos sabah saatlerinde Marmara Denizi'nde, İstanbul'un Adalar ilçesi açıklarında birden fazla deprem kaydedildi. Verilere göre Marmara Denizi'nde Adalar açıklarında saat 06.22 ile 08.07 arasında 1.1 ile 1.7 büyüklüğünde çeşitli sarsıntılar meydana geldi. Kaydedilen depremlerden bazıları şöyle:
- 08.07.10: Marmara Denizi - Adalar (İstanbul), ML 1.7, derinlik 13.41 km
- 07.04.12: Marmara Denizi - Adalar (İstanbul), ML 1.1, derinlik 14.50 km
- 06.40.04: Marmara Denizi - Adalar (İstanbul), ML 1.3, derinlik 10.32 km
- 06.28.06: Marmara Denizi - Adalar (İstanbul), ML 1.7, derinlik 12.79 km
- 06.22.14: Marmara Denizi - Adalar (İstanbul), ML 1.4, derinlik 13.49 km
18 AĞUSTOS'TA NEREDE DEPREM OLDU?
AFAD'ın listesinde 18 Ağustos sabah saatlerinde kaydedilen depremler arasında Ezine (Çanakkale), Sındırgı (Balıkesir), Pınarbaşı (Kayseri), Sivrice (Elazığ), Pütürge (Malatya), Marmara Denizi ve Akdeniz-Kaş (Antalya) bulunuyor.
AFAD SON DEPREMLER LİSTESİ | TIKLA-GÖR

KANDİLLİ RASATHANESİ SON DEPREMLER LİSTESİ | TIKLA-GÖR

DEPREM HİSSEDİLDİĞİNDE NE YAPILMALI?
Yaşadığınız binada veya bulunduğunuz alanda anlık bir sarsıntı hissettiğinizde panik yapmamak en kritik adımdır. Uzmanlar, deprem sırasında şu kurallara dikkat edilmesi gerektiğini önemle hatırlatıyor:
- Çök-Kapan-Tutun Pozisyonu: Güvenli bir mobilyanın (sağlam bir masa, yatak kenarı vb.) yanında hemen çöküp, başınızı koruyacak şekilde kapanın ve sarsıntı bitene kadar tutunun.
- Merdiven ve Asansörlerden Uzak Durun: Sarsıntı anında kesinlikle merdivenlere koşmayın, balkona çıkmayın ve asansörleri kullanmayın.
- Haberleşmeyi İnternet Üzerinden Sağlayın: Telefon hatlarının kilitlenmesini önlemek adına acil durumlar dışında arama yapmamaya özen gösterin; iletişim için internet tabanlı uygulamaları (WhatsApp, BİP vb.) tercih edin.
