Kocaman, maçın yapılacağı Doosan Arena'da düzenlenen basın toplantısında, Plzen maçının çok zor olacağını belirterek, ''Nefes nefese bir yarış olacak gibi gözüküyor. Bu yarışın son nefesinde kazanabilmek için sahamıza avantajı taşımak en büyük amacımız'' dedi.
"PLZEN ÇOK İYİ TAKIM"
''BERABERLİK BİZİM İÇİN AVANTAJ"Aykut Kocaman, bir gazetecinin, ''BATE Borisov deplasmanındaki gibi 0-0'lık bir skor avantaj olur mu?'' yönündeki sorusu üzerine, ''Avrupa Ligi'nde deplasmanda beraberlik, avantaj olarak kabul edilebilir. İkinci maç evimizde seyircisiz olacak ama evinde oynamak her zaman evinde oynamaktır. Sizi bir adım önde tutar. Yarın 0-0 olursa 'kötü' demek mantıksız olur'' ifadesini kullandı.
Napoli galibiyetlerinin Viktoria Plzen üzerinde önemli bir öz güven ve moral oluşturduğunu belirten Kocaman, ''Ancak her şey yüzde yüz avantaj değil. Napoli karşısındaki başarılı oyun ve sonuçlar bizim açımızdan ciddiyet ve konsantrasyon katsayımızı biraz daha artırdı'' diye konuştu.
"BEŞİKTAŞ MAÇI BİZİ ETKİLEMEZ"Kocaman, ligdeki Beşiktaş yenilgisinin yarınki maça etkisinin bulunmayacağını söylemenin, ''insan doğasına aykırı'' olduğunu vurgulayarak, ''Bunları yenebilme kapasitemiz var. Bu sezon bunu defalarca gösterdik. Sıkıntılı dönemlerde Avrupa'da tam tersi skorları yakalamasını becerdik. Umuyorum ve diliyorum yarın da böyle bir gün olacak'' dedi.
"MEIRELES İLE İLGİLİ HALA UMUDUMUZ VAR"Kocaman, kırmızı kart cezalısı olmasına karşın Plzen'e getirilen Meireles ile ilgili bir soru üzerine, ''Meireles'in cezasıyla ilgili yarın UEFA Tahkim Kurulu'ndan gelecek haberi bekliyoruz. Yüzde 1, binde 1 de olsa umudumuz var. Öyle bir durum olursa atlamayalım diye Meireles'i yanımızda getirdik. Son ana kadar onun cezasıyla ilgili kararı bekleyeceğiz'' diye konuştu.
SALİH UÇAN: "İLK 8'E KALMAK İSTİYORUZ"Fenerbahçeli futbolcu Salih Uçan, Viktoria Plzen karşısında iki maçta da iyi skor alıp 8 takım arasına kalmak istediklerini söyledi.
UEFA Avrupa Ligi'nde yarın Viktoria Plzen'le karşılaşacak Fenerbahçe'de Salih Uçan, teknik direktör Aykut Kocaman'la basın toplantısına katıldı.
Salih Uçan, "Grupta güzel maçlar oynadık, birinci olarak bitirdik, kolay bir grup değildi. İyi işler çıkardığımızı düşünüyorum. Tarihimizde ilk defa 16'ya kaldık. Yarın kolay bir maç olmayacak." diye konuştu.
İlk maçın Çek Cumhuriyeti'nde olmasının avantaj olduğuna değinen Uçan, "Burada iyi bir skor elde edebilmek ve kendi evimizdeki maçta da iyi skorla ayrılarak ilk 8'e kalmak istiyoruz." dedi.
