Başakşehir, rakiplere geçit vermiyor. Oynadığı 13 lig maçında sadece 5 gol yiyen İstanbul ekibi, dün de evindeki maçta Balıkesir'i golcüsü Semih Şentürk ile devirdi: 1-0... Bol pozisyonlu mücadelenin 45. dakikasında Uğur'un ortasına Visca'nın sert vuruşunu, kaleci Emrullah çıkarınca, ilk yarı golsüz noktalandı.
ikinci yarı da üstündü
İkinci yarıda da üstün oynayan taraf Başakşehir'di. F.Bahçe maçında yediği hatalı golle dikkat çeken Emrullah, dün ise rakip forvetle adeta tek başına savaştı. Birçok pozisyonda rakibe gol izni vermeyen Emrullah, 73'te etkisiz kaldı. Mossoro'nun ortasına iyi yükselen golcü Semih Şentürk, 'en iyi bildiği işi' yaptı ve kafayı çakıp maçın skorunu ilan etti: 1-0.Zamanında attıkBaşakşehir'in hocası Abdullah Avcı, Balıkesir maçını şöyle değerlendirdi: "Çok pozisyona girdik, en çok şutu attık. İlk yarıda gol atmamız gerekiyordu, gecikti. Zeminin biraz kötü olması, top kontrolünü zorlaştırıp çabuk oynamamızı engelledi. Doğru zamanda gelen golle kazandık. Takımımı kutlarım."
Basit gol yedikBalıkesirspor Teknik Direktörü Kemal Özdeş ise "İyi oynadık ama ilk yarı önde top tutamadık. Rakibin pozisyonları vardı. Biraz önde top tutsak, denge kurabilirdik. Kötü bir dakikada, kötü bir gol yedik. Golde savunmacının ayağı kaymış. Basit bir golle yitirdik. Artık kazanmak istiyoruz" şeklinde konuştu.
