12 Temmuz 2015 | Pazar

Başarı için transfer şart!

Şampiyonluk söylemi ile başlayan yeni sezonda herkes transferlerin ardı ardına patlamasını beklerken, yaşanan teknik adam değişikliği gündemi bir anda değiştirdi.
Geçen yıl uyumlu gitmeyen Yanalyönetim ilişkilerinin sezon ortasında sona ermesindense sezon başlamadan bir yol ayrımının yaşanması doğru bir tercih oldu. Takımın başına getirilen Şota, taraflı tarafsız herkesin sevip, değer verdiği bir isim. Camianın başarıya aç olduğunu bilerek görevi kabul eden Şota'nın da transfere ihtiyaç duyduğu bir gerçek.
Şu ana kadar sadece M'bia ile anlaşma sağlanmış olması nedeniyle yeni sezon öncesi işinin biraz daha zor olduğunu kabul etmek lazım.

Şota gönülleri fethetti
Trabzon'a indiği anda yaptığı, "Ben 25 yıl önce sözleşme imzaladım" açıklamasıyla taraftarların gönüllerini bir kez daha fetheden Şota, basın, taraftar ve futbolcularla çok sıcak ilişkiler kurmayı başardı.
Özellikle de ilk hazırlık maçında stada alınmayan taraftarlar için, "Buraya kadar gelen taraftarlarımızı kapıda bırakmak olmaz, içeri alalım" çıkışı, belki de uzun zamandır gözünü sadece sahaya diken, dışarıda ne oluyor, taraftar ne hissediyor diye düşünmeyen teknik adamlara ders niteliğindeydi.
Dobra bir insan Şota. Oyuncusuna kızdıysa bunu anında yüzüne söyler, kafasına bir şey takıldıysa öfkesini belli eder.
Trabzon'daki bir taraftar takımla ilgili ne hissediyorsa aynı düşüncelere sahip bir teknik adam. Bu bence onun işini kolaylaştırmayacak, zorlaştıracak. Kendi deyimiyle top 2 santimetre öteye gitmeyip direğe çarpıp gol olmadığında belki oda yuhalanacak, ancak onun samimiyeti bence kendisine sabredilmesi gereken süreyi artıracak.

Kadro oldukça kalabalık
Yanal döneminde idmanların sadece 10 dakikasının açık olması nedeniyle, Trabzonspor'un oyun anlayışıyla ilgili çok fazla yorum yapmak mümkün olmuyordu.
Ancak Şota döneminde ise durum farklı. Sadece maçtan önceki antrenmanların basına kapalı olması gerektiği fikrini savunan Gürcü hocanın Trabzonspor'a oynatmaya çalıştığı futbol, tam da camianın beklediği gibi; Rakibe ileride baskı kuran, pas trafiğini hızlı yapan, sadece bireysel yetenekteki oyuncularıyla değil, kanat organizasyonları ile gol arayan heyecan veren coşkulu bir futbol oynatmak istiyor Şota. Mevcut kadrosu ise oldukça kalabalık. Hollanda kampında bulunan oyunculardan en az 7'si ile yolların ayrılacağı düşünülürse bir karar vermekte ciddi zorlanacak gibi...

Medya sıkı çalıştı

Trabzonspor'un Hollanda kampı basın mensupları açısından da oldukça verimli geçiyor. Hemen her gün bir futbolcunun basın toplantısı düzenlediği kampta, antrenmanların da çok büyük bir bölümü gazetecilere açık. Dolayısıyla kulüp medya iletişim merkezinin iyi çalıştığını söyleyebiliriz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor