17 Mayıs 2018 | Perşembe

VAR gibiler ama yoklar aslında

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım başta bazı kulüp yöneticilerinin VAR hakkındaki olumlu konuşmalarını, açıklamalarını lütfen bir yere not edin! Yıllardır bu ülkenin en çok kollanan iki kulübü olan Fenerbahçe ve Galatasaray yönetimleri, VAR 'ın ilk bir kaç uygulamasının ardından "Bu iş böyle gitmez, futbolun tadı kalmadığı" türünden açıklamalarla başlayıp yavaş yavaş VAR 'a savaş açmazlarsa hiçbir şey bilmiyorum...
Yıllarca fahiş hakem hatalarının ekmeğini bu iki kulüp yedi, sonra da Beşiktaş.
Ama hemen belirteyim aralarında dağlar var. Türk futbolunun ikiz kardeşleri yani Fenerbahçe ve Galatasaray beş ise, Beşiktaş bir.
Fark böyle...
VAR sistemi yeni sezonda uygulanmaya başladığı anda hem eyyamcı hakemler iyot gibi açığa çıkacaklar, hem de yıllardır kollanmaya alışan ve o kollanmalar altında en kötü halleriyle dahi ilk iki ya da üçte yer alan ve de bununla övünenler bin pişman olacaklar.
Şurada son 7-8 haftada yaşanan örnekleri ortaya koysak manzara çok net ortaya çıkar aslında. Misal, Alanya-Galatasaray maçında Muslera atılır, Alanya penaltıyı gol yapar maç muhtemelen öyle ya da daha farklı biter liderlik gitti! Sonra... Sonrası daha vahim, Beşiktaş derbisine Muslera'sız çıkarsın iş biter ve ikincilik de muhtemelen gider... Beşiktaş açısından baktığımızda da manzara net; Bursa maçının son saniyesinde penaltı kazanır, Konya maçında rakipten iki oyuncu atılır ve Talisca atılmaz, sonrasını siz tahmin edin...
VAR olsa ligin kaderi nasıl değişiyor anladınız mı?
Fenerbahçe lehine sezon başından bu yana yapılan kritik hakem hataları ise saymakla bitmez.
Kimse kusura bakmasın bizdeki sistem en kötü halleriyle dahi iki takımı kollama üzerine kuruludur ve VAR gelince bu kollama zorunlu olarak bitecektir.
İşte o gün şapka düşecek, kel görünecek...
Kimin göğsünde kaç yıldız olacak, ezeli rekabet tablosu nasıl değişecek o zaman göreceğiz.
O nedenle VAR 'a sonsuz destek benden, kim tersini söyler ve futbolun doğallığı kalmadı falan derse bilin ki birilerinin kollanmasını istiyordur.
Nokta!..

KOCAMAN ALGI USTASI OLDU!
Türk futbolunun en içten pazarlıklı figürlerinden Aykut Kocaman, Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki dostluğa yeterince darbe vurmasına rağmen tatmin olmamış olacak ki şimdi de Galatasaray-Fenerbahçe dostluğuna göz dikmiş durumda. Hakem hatalarıyla yarışta kalmasını kendi başarısı zanneden ve öyle göstermeye çalışan Kocaman elinden gelse Göztepe'nin başına geçip Galatasaray maçına hazırlayacak.
Bu kadar çığırından çıkmış, bu kadar camiaları tahrik etmek üzerine çaba harcayan Aykut hoca bir de centilmenlik nutukları atmıyor mu, bana bi gülme geliyor!

GÜNEŞ VE YÖNETİM
Beşiktaş şampiyon olamadığına göre, hakem hatalarını bir yana bırakırsak (maalesef o konuda yapacak bir şey yok artık) şu acı gerçeği görürüz; sezon başı kampı yapmayan ve Medel'i orta sahada uzun süre kullanmayan Şenol hoca sorumluluğun önemli bir payına sahiptir...
Kalan pay ise iki sezondur stoper peşinde koşan ve Gomez, Aboubakar konularına sağlıklı çözümler bulamayan yönetimdir.
Şimdi yeni sezon planlaması yapılırken bu hatalardan ders alınması halinde Beşiktaş, VAR 'ın da avantajıyla iki-üç sene üst üste şampiyon olabilir.
Olacaktır da.

STOPERCİLER NEREDESİNİZ?
Beşiktaş yazan bazı eyyamcı yorumcular (entel dantel takımı) hatırlarsanız her fırsatta bu takıma stoper lazım muhabbeti yaptılar...
Yaklaşık sekiz stoper alınmışken yetmedi geçen sezon devre arasında Mitroviç alındı!
Bu satırların yazarı ise o dönemlerde de şimdi olduğu gibi "Stoperden kime ne, bir golcü bin ayıp örter, büyük takım önce iyi bir golcü almalıdır" dedi. Şimdi gelelim sadede; kötü stoperleri ama iyi bir golcüsü (Gomez-Aboubakar- Cenk) varken Beşiktaş iki sezon üst üste şampiyon oldu, bu sezon ise dünyanın en iyi stoperi diyebileceğimiz Pepe ve en iyilerinden biri olan Vida var ama önde iyi bir golcü yokken sonuç ortada.
O nedenle sevgili Fikret Başkan, bırak bu entel-dantel takımını, onlar futbolun F'sini bilmez bunu görmen için yazdıklarını geriye dönük okuman yeter!
Bir dene bana hak vereceksin...

MUHTEŞEM AK HİSAR!
Galatasaray 'ı yenerek finale çıkan Ak Hisarspor finalde de Fenerbahçe'yi devirerek Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götürdü. Bravo diyorum, hem Okan hocaya, hem de talebelerine...
Finalde Ak Hisar'a eşleşince Kupa'yı garanti gibi görenlerin akıbetleri malum. Ak Hisar çok kişiye ders verdi. Helal!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor