21 Ekim 2015 | Çarşamba

Başarının sırrı!

Beşiktaş, oynadığı futbolla liderliği hak ediyor, liderlik koltuğuna yakışıyor.
Ancak siyah-beyazlı takımın önünde bir tehlike duruyor, bekliyor; futbolcuların şimdiden şampiyonluk havasına girmeleri, dereyi görmeden paçayı sıvamaları!
Daha yolun başıdır! Erken havaya girmek bir takım için en büyük tehlikedir, en büyük rakiptir! Erken hava, takımın ritmini bozar.
Şu gerçek tartışmasızdır; Beşiktaş'ın başarısında en büyük pay, Teknik Direktör Şenol Güneş'indir.
Bir soru geliyor akla: Beşiktaş, bu başarıyı nasıl elde ediyor? Gayet basit; takım olma ruhu, takım birlikteliği ve bunda çok emeği, payı bulunan, eski mesleği 'öğretmenlik' olan Güneş'in eşitlik, şefkat sıfatlarını taşımasıdır.
Sakatlığı henüz geçmemiş olan Tolgay'ın da takıma katılmasıyla Beşiktaş'ın futbolu daha bir hareketli, akıcı, maçları gollü olacaktır.
Futbolda başarının yolu pozitif futboldan geçer. Kimi takımlar puan almak için ya katı savunma yapar, ya acımasızca sert oynayarak fauller yaparlar. Bu tür takımların amacı futbol oynamak değil, oynatmamaktır!
Hızlı oyun ve çabuk pas önemlidir.
Sonuca gitmek isteyen takımlar böyle oyunu tercih eder, rakip ceza alanını baskıyla boğarcasına kuşatırlar. Tabii böyle oyun için çok koşmalı, fizik güç üst düzeyde olmalı.
Beşiktaş'ın fizik gücü normal.
Biraz daha yüksek olmalı ki, rakiplerinden farkı biraz daha açılabilsin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor