Necmi Perekli

Necmi Perekli

16 Aralık 2014 | Salı

Karadeniz derbisi Trabzonspor'un

Bu maç Trabzonsporun"tamam mı devam mı" konseptine Rizespor için de "olmak veya olmamak" konseptinin konuşulduğu bir maçtı.
Maçın genelde karşılıklı akınlarla devam ettiği sıralarda Trabzon, Medjani'nin karambolden attığı kafa golü ile öne geçti.
Bu golle birlikte Trabzon'un fark yapabileceği gibi bir hava doğarken, ilerleyen dakikalarda herşeyini bu maça bağlayan Rizespor beraberlik golünü bularak ikinci yarıda moralle girdi.
İkinci yarıda ise Ersun hoca Constant'ın yerine Yatabare'yi alarak doğru bir değişiklik yapıyor. Ancak bordomavili savunma son iki maçtan beri ortaya koyduğu son derece kötü performansına bu maçta da devam etti.
Beceriksiz forvetler
Tek hat üzerinde oynayan bir geri dörtlü, hiç bir zaman kademe yapamayan bir ofans anlayışı ve Rizespor'un ortadan yolladığı tüm toplar; Trabzonspor müdafaası arasında rakip forvetlere gol pozisyonu oluyordu. Rize'nin galibiyet golünü bulamayışını, forvetlerin beceriksizliğine bağlamak gerekir.
Galibiyet golünü Sefa ile bulan Trabzonspor galibiyete pek fazla sevinemedi.
Kewouke, Trabzon savunmasını tereyağdan kıl çeker gibi geçince, kaleci Fatih'in yapacak fazla birşeyi kalmıyor ve Rize çalışmasının ve gayretinin semeresini alıyor.
Bundan sonra da Trabzon'un beklenen baskısı bir türlü gelemiyordu.
Dağınık ortasaha, tek hatlı savunma, beceriksiz forvet elemanları zaman ilerledikçe Trabzonsporun umutlarını sahaya gömüyordu. İkinci goldeki Yusuf-Sefa kombinasyonu tekrar sahneye çıkıyor ve Trabzon, Sefa'nın ayağından 3-2'lik galibiyete ulaşıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor