Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

13 Şubat 2014 | Perşembe

Bravo gençler

Ünlü yazar Montaigne gençliği tarif ederken şöyle söylemiş: "Güç de akıl da onlardan yana, bırakalım meydanı gençlere, yarışmayız onlarla." Mancini'nin Galatasaray'ı, Antalya önünde bu özellikleri tam yansıtan takımdı.
Eboue ve Aykut'u çıkarttığımızda Mancini'nin kadrosunun yaş ortalaması 20.4'ü buluyordu.
Samet Aybaba çok ciddi rotasyon yapmadı, Mancini ise Tokatspor deplasmanında çıkardığı kadrodan çok daha genç bir takımı sahaya sürdü.
Gençlerin oyun felsefesi, İtalyan hocanın Antalya kampı boyuncu tüm takıma aşıladığı 'toplu hücum, toplu müdafaa' anlayışındaydı. Galatasaraylı gençler ayağa isabetli pas oynamaya özen gösterdiler, top rakipdeyken en az iki kişi ile pres yaptılar, oynama alışkanlıkları olmamasına rağmen telaşa kapılmayıp, ayaklarındaki topları görerek, bilerek pasa dönüştürmeye özen gösterdiler.
Galatasaraylı gençler, Antalya'ya maç boyunca bir kez ciddi pozisyon verdiler, o pozisyonda da Semih'in gollük şutunu Aykut çıkardı. Özellikle genç Berk İsmail'in karşı karşıya kaldığı pozisyon, Galatasaray'ın gole en çok yaklaştığı andı.

Bursa intikam peşinde
Mancini tüm takıma öyle bir özgüven aşılamış ki gençler, bu güven ciddiyeti içinde egoistçe davranmadan, şımarmadan ve takım oyununa sadık kalarak MP Antalya ile kafa kafaya oynadılar.
Mancini'nin gençlere güvenmesi güzel bir davranıştı ve boşa çıkmadı. Ancak Mancini grubun son maçında lider olmayı yeterince kafaya takmamış.
Şimdi Galatasaray'ın yarı finaldeki rakibi Bursa olacak. Ligde şampiyonluğu kovalarken, Bursa ile kupada iki maç oynamak doğru mu acaba? Çünkü statü gereği ilk maç İstanbul'da, rövanşı Bursa'da.
Galatasaray Bursa'ya 6 gol attı.
Bu, rakibi strese soktu. Dilerim Mancini aklına getirmediği bu ayrıntı nedeniyle grubu lider bitirmemenin sıkıntılarını ve gerilimini Bursa maçlarında yaşamaz.
Çünkü Bursa ağır yenilginin rövanşını almaya çalışacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor