Güvenç Kurtar

Güvenç Kurtar

25 Temmuz 2015 | Cumartesi

Van Persie rüzgarı eser

Fenerbahçe komple bir kadro revizyonuna gitti. Van Persie lige damgasını vuracak. Hatta formunu yakaladığında Türkiye'ye gelen en iyi yabancı olacağını düşünüyorum.
Dünya Kupası'nda en çok koşan isimler Xavi, İniesta ve Van Persie'ydi. Yani Fenerbahçe sadece bir golcü almadı. Çok koşan bir gol ustasını kadrosuna kattı.
M. United'dan gelen Nani de çok iyi bir transfer ama savunma yönü yok. Süper Lig'de Nani'nin bu eksikliğini hissedemeyebilirsiniz ama Şampiyonlar Ligi maçlarında dezajantaj olarak karşınıza dikilebilir.
F.Bahçe'nin çabuk oynayan stoperlere ihtiyacı vardı. Porto'dan gelen Ba ile Lille'den alınan Kjaer bu sıkıntıyı çözecek isimler. Ancak uyum sorununun onları nasıl etkileyeceği çok önemli. Orta sahada Emre'nin gidişi üzücüydü. Santos'tan alınan Josef'in Mehmet Topal tipinde bir oyuncu olduğunu söylüyorlar ama bakalım onun gibi mücadeleci bir özelliği olacak mı? İzleyip göreceğiz.

Podolski G.Saray için tam isabet

G.Saray'ın en önemli eksiklerinden biri kanat hücumlarıydı. Geçen sezon Yasin bu sorunu bir nebze gidermişti. Yeni sezonda Podolski'nin alınışı ile kanatlar daha da güçlenecek.
Arsenal'den gelen Alman futbolcu kendini kanıtlamış, sol ayağı çok iyi olan bir oyuncu.
G.Saray'a çok faydalı olacak. Sol beke Fransa 2. Ligi'nden Carole alındı. Demek ki G.Saray'da oynayacak kapasitesi var. İlla çok paralarla alınan bir yıldız transferi şart değil. Carole de oyunuyla belki büyük bir yıldız olacak isim olabilir.

Quaresma santrfor oynamalı

Beşi ktaş'ta Quaresma'nın dönüşü çok doğru bir karar. Takımı bilen, uyum sorunu yaşamayacak olan Quaresma takım bütünlüğünü bozacak hareketlerden uzak durursa Beşiktaş'ın en flaş transferlerinden biri olur. Normalde Cenk Tosun, Ömer, Mustafa Pektemek var ama ben olsam Quaresma'yı da santrfora düşünürdüm.
Veli ve Tolgay'ın sakatlanması büyük talihsizlik.
Mutlaka yerlerine takviye yapılmalı. Beşiktaş'ın olmazsa olmazı "stoper"di. Ancak bu konuda henüz bir sonuca varılamadı.

Öncelik stoperde olmalı
Trabzonsp or'da Mbia transferi tam isabet. Kamerunlu oyuncu bu sezona damgasını vuracak isimler arasında sayılabilir. Trabzon'a bir forvet daha arıyorlar. Bence doğru karar ama önemli olan stoper mevkiine iyi bir ismin alınması. Yönetim forvetten önce stoper transferi için harekete geçse daha doğru bir adım atmış olurlardı.

Fernandao'nun gidişi büyük kayıp

Bursasp or'da yetişen Ozan, Volkan ve Serdar bu takımın bel kemiği. Bunları Bursa'dan koparmak çok büyük hata olurdu. Bu oyuncuların değerleri para ile ölçülemez. Bursa'nın en iyi transferi aslında bu oyuncuların kalması oldu.
Sağ beke Şener'in yerine Karabük'ten Erdem'i aldılar. Stoper takviyesi Sivok ve Berisha'nın alınması iyi oldu. Orta sahaya Porto'dan alınan Josue ile Parma'dan gelen Jorquera sorunu çözecek isimler gibi. Lig başlayınca fotoğraf ortaya çıkacak. Fernandao'nun gidişi Bursa için büyük kayıp.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor