29 Nisan 2019 | Pazartesi

Nasıl ince hesaplar!

Sakın skora aldanmayın. Ankaragücü dün akşam futbol oynadı, kaleci Karius net pozisyonları kurtardı, Beşiktaş da yakaladığı pozisyonları gol yaptı.
Sonuçta maç bu skorla bitti.
Dün sahadaki iki takım da kendi işine bakıyordu. Ama hakemin başka işleri vardı!
Örnek mi?
Burak Yılmaz'ın, Ankaragücülü oyuncu Kulusic'e yaptığı harekete karşılık net sarı kart görmesi gerekirdi. Neden mi? Ankaragücülü oyuncunun bir burnunun kırılmadığı kaldı.
Kulusic, neredeyse 10 dakika saha kenarında tedavi gördü. Sonrasında maç içinde kaldığı sürede burnunda hep tamponla oynadı. Neden? Çünkü Kulusic'in burnundaki kanama devam ediyordu.
Hakem burada net sarı kartı gösteremedi.
Pardon, göstermedi!
Neden?
Çünkü Burak Yılmaz burada sarı kartı görse haftaya oynanacak Galatasaray derbisinde cezalı olacaktı.
Nasıl ince hesaplar değil mi?
Bir de ikinci yarıda Burak'a yapılan bir hareket var. Ankaragücü'nün sağ beki Kitsiou kayarak geliyor ve tabanı Burak'a geçiriyor.
Net kırmızı kart! Ama onu da atamadı.
Neden? Çünkü Burak'a o sarıyı gösteremedi ya onun altında ezildi.
Bir de Ankaragücü'nün yediği ikinci golün öncesine bakın! Vida net bir şekilde rakibinin baldırına arkadan diz darbesini vuruyor.
Sonra da topu alıyor, pozisyonun devamında da gidip golü atıyor. Bu da maçın skorunu direkt etkileyen bir hata. Niye mi? Maç 2-0 oluyor, Ankaragücü'nün direnci kırılıyor.
Bir penaltı tekrarı var. Hakem verdiği bu karardan sonra siyah-beyazlı oyunculara 10 dakika izah etti! Kardeşim neyi izah ediyorsun. Profesyonel futbolcular bunlar.
Öğrenip sahaya çıkacaklar. Sen izah etmek zorunda değilsin.
İşte size dünkü hakem… Ben daha ne söyleyeyim!
Beşiktaş iyi futbol oynamadı.
Girdiği pozisyonları gol yaptı. Düşünün, Ankaragücü 9 korner, Beşiktaş 2… Ama maç 4-1… Yani gol atan kazanıyor.
Burak Yılmaz yine çok güzel hareketler sonunda golünü yaptı. Burak bu golleri çok atıyor. Rakibe önce içeri girecekmiş izlenimi veriyor, sonra ayağının dışıyla oynuyor ve vuruyor. Sol iç koridordan yapılan bu vuruşlar iki taraftan da rakip kalecileri çok zor pozisyona bırakıyor.
Karius'un geldiğinden beri oynadığı en iyi maçtı. Bir yerde de seyirciyle barıştı. Her kalecide olduğu gibi ilk bir-iki topu çıkarınca maçın devamında da iyi işler yapıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor