21 Nisan 2019 | Pazar

Kıyma makinesi

Bir ülke düşünün bir Futbol Federasyonu var bir de MHK'nin maç verdiği hakemler var. Komitenin biri gidiyor, biri geliyor. Gelenler, gelmeden önce sağa sola telefon açıp, gazetelerde yazılar yazıp veya televizyonlarda konuşarak "Bu komite çok kötü dağıtım yapıyor. Biz gelirsek çok daha iyi dağıtım yaparız. Eski komite hak yiyor, biz yemeyiz" diyorlar. Sonra geliyorlar başlıyorlar hakem dağıtmaya. Ama olay şöyle değişiyor. Her hafta kıyma makinesine birileri atılıyor. Geçen hafta Fener stadında Galatasaray'ı attılar makineye. Bu hafta Galatasaray stadında Kayserispor'u attılar makineye. Acaba diyorum bizim hakemler ve komite, Cemal Kaşıkçı cinayetinden ilham mı aldılar. Ayıp ya! Emre Akbaba'nın 19. dakikada yaptığı hareket bırakın faulü, kırmızıyı, savcılığa gitseniz taammüden adam öldürmeye girer. Hakem gözünün önünde vermiyor. VAR'dan ses yok. Yıllardır diyorum "Hepsi iyi çocuklar belki ama akraba-i taallukat aynen devam ediyor. Maçın VAR hakemi Serkan Tokat. Maçın gözlemcisi Metin Tokat! Şimdi maçın raporlarına bakmak lazım. Körler sağırlar birbirini ağırlar mı yazılacak acaba. Yani anlayacağınız rezilliğin son perdesi. Sen gördüğünü çal. At. Şimdi sen bunu yapmayarak Galatasaray'ı da töhmet altına soktun. Galatasaraylılar da diyecekler ki "Yahu kardeşim geçen hafta Mehmet Topal atılmadı. Ondan önceki haftalarda bizim kupa maçında Luyindama aynı pozisyonda kırmızı kart gördü" Tam bir orta oyunu. Mustafa Çulcu, Muhittin Boşat gazetelerde yazıyorlardı, televizyonlarda konuşuyorlardı, çıksanıza meydana. Bakıyorum diliniz karnınıza kaçtı. Bu iş böyle. Bakınız hakem konuşmaktan, yazmaktan futbolu yazamıyoruz. Utanın ya. Ne yapalım bu sene Türkiye'de futbol böyle. Kör topal gidiyor! Keyifli mi? Değil. Yine de bazı statlara iyi seyirci geliyor. Ama seyircinin verdiği paranın karşılığı verilmiyor. Yöneticiler konuşuyor, birbirlerini mahkemeye veriyorlar. Sahadaki hakem, hakem olmazsa bu futbol daha çok mahkemelere düşer. Federasyon mu nerede? Bilmem. Hiç meydanda görmüyorum.

Diagne'ye kasıtlı pas atılmıyor
Galatasaray zaman zaman iyi işler yaptı yalnız 11'e 11 oynandığı zamanda Kayserispor 4 tane net gol pozisyonundan faydalanamadı. 10 kişi kaldıktan sonra zaten topallamaya başladı. O halde bile iyi işler yaptılar. Galatasaray takımı koşuyor ama iyi futbol oynamıyor. Bireysel becerilerle gidiyor. Yalnız hücum hattında Diagne ve diğerleri birbirlerine yardım etmiyorlar. Egoist davranıyorlar. Hatta bence pas atmamakta kasıt bile var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor