04 Aralık 2018 | Salı

Kitabına uyduracaklar

Maçın 2-2 olduğuna bakmayın. Eğer bazı Kasımpaşalı oyuncular kendilerini göstermek için saçma sapan işler yapmasalar, "Piyasa yapayım" demeseler, çok rahat Fenerbahçe'yi yeneceklerdi.
Ciddi oynadıkları dakikalarda istediklerini yaptılar. Ne zaman ukalalık yaptılar o anda Fenerbahçe pozisyonlar buldu. Bence büyük fırsat kaçırdı Kasımpaşa... Çünkü bu Fenerbahçe'yi yenmeleri gerekirdi.
F.Bahçe'de uzun zamandır sakatlıktan dolayı oynamayan Mehmet Ekici, iyi işler yaptı ama yine sakatlandı. İyi kumaş fakat bu illetten kurtulamıyor. Mutlak bir sebebi vardır.
Diagne doğuştan golcü, sonradan olma değil. Bu iş için yaratılmış. Öyle de atıyor, böyle de. Biraz kaliteli takımda olsa müthiş işler yapar.
Bedelsiz geldi, kendine ne veriyorlar bilmiyoruz.
Ama şu bir gerçek; Dört büyük takıma koyun hepsinde banko oynar. Ve hangisinde oynarsa o takım yüzde 50 şampiyonluk olur. Tuhaf bir cümle değil mi? Bir oyuncu Türkiye'deki sistemi bu kadar değiştirebilir mi? Evet, değiştirir. Daha da doğrusu; maalesef değiştirir. Türkiye'deki bu futbol kalitesinden dolayı 'maalesef' diyorum.
Peki sahadaki futbolcular böyle de hakemler nasıl? Onlar takımlardan da kötü...
Bakınız! Kasımpaşa bir penaltı kazanıyor.
Penaltı atılıyor, kaleci kurtarıyor, ikinci Kasımpaşalı oyuncu gelip golü atıyor. Şimdi burada bir 10 dakika duralım, çay molası verelim.
Önce atana ve tutana bakalım. Atan vuruş ihlali yapıyor mu? Hayır… Tutan duruş ihlali yapıyor mu? Evet yapıyor. 1 metre öne çıkıyor...
Peki ceza alanı ihlali yapan futbolcu durumları nasıl? Televizyondan gördüğümüz kadarıyla penaltı vuruşu yapıldığı anda, her iki takımdan benim sayabildiğim 6 veya 7 oyuncu ihlal yapıyor.
Kaleye daha yakın olan gelip golü atıyor.
Peki şimdi ne olacak?
Bakınız! Atanın ihlali yok... Orası tamam...
Kaleciyle birlikte iki takım futbolcuları da ihlal yapıyor. İhlali yapanların arasında atanın arkadaşı da var ve gelip golü atıyor. Penaltı tekrar edilir.
Hakemin endirekt vuruş vermesi için atan ihlal yapmayacak, kaleci ihlal yapmayacak, sadece atanın arkadaşı ihlal yaparsa o zaman hakemin başlattığı gibi başlatırsın. Yani Kasımpaşa'nın aleyhine endirekt vuruş verirsin.
Peki bu bir kural ihlali midir? Evet kural ihlalidir.
Ama bu şimdi kitabına uydurulacak, hakem hatasına sokulacak. Hani VAR olmasaydı derdik ki; Yahu hakemdir görmez. Fazla üstüne gitmeyin.
Yahu arkadaş! İyi güzel de sizin önünüze koca koca televizyonlar kurdular, uzaydan görüntü alıyorsunuz. Hala burada hata yapıyorsanız yuh size! Bakalım işin sonu nereye varacak.

KURŞUN SIKIYORLAR

Dünkü çok tartışılan pozisyonun aynısı bu sene Bundesliga'da yaşandı. B.Münih- Hoffenheim maçında hakem iki takım oyuncuları da ceza sahası ihlali yaptığı için penaltıyı tekrarlattı.
Bakalım şimdi Kulüpler Birliği toplanacak ne açıklama yapacak? Bence bundan sonra zor yaparlar. Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman iki haftadır istediğini yaptı ve karşılığını aldı. "Altta kalanların canı çıksın!" dedi. Onun işi bitti.
Kulüpler Birliği'nin bazı başkanlarını da hayretler içinde izliyorum.
Ayaklarına kurşun sıkıyorlar!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor