03 Aralık 2018 | Pazartesi

Bunlar şampiyon olacaksa...

Dünkü maçtan sonra benim yazacağım ve yazabileceğim bir tek cümle var; Eğer bu iki takımdan biri bu futbolla şampiyon olacaksa yuh olsun bu işe! Kendi aramızda ite kaka futbol oynuyoruz. "Pozisyonlar" diyoruz, "Bilmem ne" diyoruz... Sonra Avrupa'ya çıkıyoruz. Önüne gelen takım bizi tokatlıyor. Allah aşkına sahadaki futbolcuların aldıkları paraları üst üste koyun, sonra yaptıkları mücadeleye, oynadıkları futbola bir bakın. Bunu iki takım futbolcuları için de çok rahatlıkla söyleyebilirim. Bitaraf bir şekilde herkese sorsam, "Dün oynayanların içinde en iyi kimdi?" desem, bana bir kişi çıkıp da "Şu iyiydi" diyemez. Ama şunlar kötüydü denilebilecek çok isim var. Eren Derdiyok diye bir futbolcu var. Fiziği iyi.. Bakıyorsun, "Bu adam süper mücadele eder" diyorsun ama bir penaltı yapıyor inanılır gibi değil. Üstüne ve gelen topta dirseğini çıkarıp vurmasa top vücuduna çarpacak penaltı olmayacak. Bu penaltıyı yapanın hem beyin kontrolüne, hem yürek kontrolüne bakmak lazım. Bin tane yorum yapsanız ne olacak… Son 3-5 dakikada Beşiktaş maçı 3-0 da yapardı, son saniyede maç 1-1 de biterdi. Dün akşam 'VAR'lık çok pozisyon oldu. Beşiktaş'ın kazandığı penaltı net. Yoruma açık değil. Penaltıdan evvel endirekt vuruş var mı? Burada futbolun ruhu şunu diyor; Top ayakla oynanma mesafesindeyken topa kafayı sokarsan aleyhine endirekt vuruş olur. Kafayla oynama mesafesindeyse topa ayağını sokan futbolcunun aleyhine endirekt serbest vuruş olur. Böyle bakarsanız hakemin kararı doğru mudur? Topun ayağa veya kafaya teması anında durdurup baktığınızda bunun kararını verirsiniz. Peki Vida'nın pozisyonu? Top kendi arkadaşı tarafından ileri doğru vuruluyor. Mesafe kısa.... Eğer bu mesafeden vurulan topta kollarınız normal açıklıktaysa ve siz topa hareket yapmıyorsanız bu penaltı olmaz. Ama arkadaşınız topla oynadığı anda kollarınız kapalı, gelirken kollarınız açık topa müdahale ediyorsanız ki bana öyle geldi. O zaman penaltı. Sonra gelelim Onyekuru'nun pozisyonuna... Eğer Beşiktaşlı Necip, pozisyon sırasında Galatasaraylı Onyekuru'ya müdahale ediyorsa ve top bu müdahaleden sonra Onyekuru'nun koluna geliyorsa bu penaltıdır. Ama Galatasaraylı oyuncu, Beşiktaşlı oyuncunun müdahalesinden önce koluyla oynuyorsa penaltı değildir. TV'deki görüntüye bakıyorum... Sanki ilk pozisyonda Onyekuru darbeyi alıyor, sonra top koluna geliyor. Yani görüntüye göre penaltı. Peki 'VAR' olmasaydı ne olurdu? Onu da önce hakeme sonra Allah'a bırakalım.

FUTBOL KALİTESİ: SIFIR
Beşiktaş kazandı yukarıdan düşmedi, G.Saray kaybetti yukarı grupta kaldı. Haaa şimdi ne olacak? "Ligimizde heyecan var" diyeceğiz. Kalite mi? Sıfır… Futbolcuların ikili mücadelelerde kazandıkları toplara bakın ve kullandıkları toplara bakın, aldıkları kaç topu rakibe veriyorlar bir ona bakın. Şimdi herkes "Pozisyon" diyecek, "Penaltı mı, değil mi?" diyecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor