23 Ağustos 2015 | Pazar

Zengin Fırtına

Trabzonspor, İstanbul'da usta-çırak maçında Beşiktaş'ı yenerek 3 puanı kazandı. Çırak Şota, ustası Güneş'e sürpriz yaptı. Bordo-mavililer galibiyeti hak ederken, Beşiktaş Quaresma'nın haklı olarak atılmasıyla son 30 dakikayı 10 kişi oynadı.
Gökhan ise 2. yarının başında boş kaleye topu sokamadı ve maçın kaderini belirledi. Beşiktaş'ın golü kurallara göre sayılmamalıydı.
Gökhan, kendine atılan topu durdurmadan Quaresma'ya aktardı.
Kural 'duracak' diyor. Bu oyuncu da şut-orta karışımı topu kaleye yolladı. Onur, rüzgarın da etkisiyle topu kalede gördü. Oyuncuların genç hakem Ali Palabıyık'ı etki altına almak istemeleri dikkat çekti.
Beşiktaş ilk 20 dakika baskı kurdu, Trabzon savunmasını geçemedi. Hedeflediği oyunu belli olmayan ve Mehmet Ekici gibi her derde deva oyuncudan yoksun Trabzonspor, 25. dakikadan sonra öne çıkmaya başladı. Ataklarda ise zoraki sağda oynatılan Yusuf'un imzası vardı. İlk haftanın golcüsü Cenk Tosun'a Mustafa adım attırmadı. Beşiktaş, rakibin akınlarını güçlükle durdurdu.

Beklenen Erkan Zengin bu
Uzun süredir eleştirilen Erkan, maçta en çok isabetli şut atan, asist yapan, topa koşan oyuncuydu. Hep beklediğimiz Erkan işte bu. Galibiyet golünü de uzaktan şık attı.
Beşiktaş'ın savunmasında kopukluk var. Trabzon 2. yarı dengeli oyun kurdu, ileri çıktı. Bir mikser gibi rakip savunmayı dağıtan N'Doye, Cardozo'yu kenarda çok oturtur. Mbia ve Cavanda iyi.
Şota, bu üçlünün etrafını iyi organize ederse, Trabzon iyi işler yapar. Bu yarıda Oğuzhan'ın Costant'a bir çalımı var ki, jenerik olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor