16 Ağustos 2015 | Pazar

Tek gol 3 puan

6 sezondur ilk kez lige kendi sahasında başlayan Trabzonspor, zorlu rakibi Bursaspor'u tek gole geçmeyi başardı. Önce iki takımın oyuncularını tebrik etmek gerek. 38 derece sıcaklık ve % 90 nem. Zor nefes alınan havada centilmence top oynadılar. İlk yarıda Trabzonspor daha çok topla oynadı ve rakip sahada iyi baskı kurdu ama golü atamadı. Bunda göbekte oynayan Serdar Aziz- Sivok ikilisinin de rolü çok. Serdar, Cardoza'ya adım attırmadı. Cardoza bitmiş. Gole yeşil-beyazlılar çok yaklaştı. Her zaman olduğu gibi savunmanın solu aksadı. Constant oranın oyuncusu değil, hiç olamaz. Advincula 11. dakikada girdi, şutunu çekti, top Onur'u da geçti, direkten döndü. Bu Trabzonspor'un şansı idi. Bu yarıda Aziz Eraltay Yusuf'a, Erdem de Erkan'a adım attırmadı. Bu oyuncuların klasik kanat değişimi de sonuçsuz kaldı. Orta sahanın dinamosu Mbia'nın uzaktan şutunda (35) Mert gole geçit vermedi. Bordo-mavili takımda Mbia, Okay ve Cavanda en iyilerdi.

Erkan Zengin affettirdi
2. yarıda Şota, Cardoza ile Medjani'nin yerine N'Doye ile Aykut'u sahaya sürdü. N'Doye hareket getirdi. Cavanda bu yarıda da iyi ve mücadeleciydi. Hakem kararlarına bordo-mavililerin aşırı itirazları yersizdi. Gol yememek için geriye çekilen Bursaspor'da Jorguera ve Josue, orta alanı iyi kontrol etti. Geriye dönmekte zorlanan bordo-mavililer kontra toplarda zor anlar yaşadı. Trabzonspor'da ilk yarıda olduğu gibi kanatlar işlemedi. Ev sahibi bu yarıda iyi yüklendi. N'Doye akıl almaz bir gol kaçırdı. Erkan karambolde topu iyi takip etti ve golü attı. Tolga Özkalfa'nın gole giderken Mbia'ya yapılan faulü görmemesi tansiyonu artırdı. Tek gol ve 3 puan ile Trabzonspor'a lige iyi girdi. Bordo-mavililerin maç sonu tribünlere asker selamı en güzel görüntüydü.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor