Fenerbahçe yönetimi, hem Anayasa Mahkemesi'nden hem de 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nden Perşembe gününe kadar haber bekliyor. Yöneticiler dosyanın tamamı yeniden yargılama kapsamına alınırsa, Şampiyonlar Ligi kapısının açılacağına inanıyor.
HAKİMLERE SÜRE SINIRI YOK
3. ACM'nin savcı mütalaasının ardından karar vermek için herhangi bir süre kısıtlaması yok. Hakim heyeti, isterse dosyayı bekletebilir. Ancak, genellikle bu tip davalardaki bu tip kararlar hızlı bir şekilde çıkıyor. 13.ACM'nin Perşembe günü toplanacak hakim heyetinin bu konuda bir karar vermesi yüksek ihtimal.
TAMAMI YENİDEN YARGILANACAK MI?
Kararla ilgili, çeşitli ihtimaller, avukatlarca dile getiriliyor. Dosyanın tümden yeniden yargılama kapsamına alınması ise, düşük ihtimal. Savcı mütalaasında bulunan bölümlerin ayrılıp yeniden görülmesi en yüksek olasılık olarak gösteriliyor.
AYM'DEN HABER BEKLENİYOR
Anayasa Mahkemesi'nde de sıra F.Bahçe dosyasına geldi. Mahkeme bireysel başvurularla ilgili kararını bu hafta içerisinde verecek. AYM'nin de bununla ilgili kararını Perşembe günü açıklaması bekleniyor.
HER ŞEY SİL BAŞTAN OLACAK
Peki tüm dosyaya yeniden yargılama kararı çıkarsa, neler olacak? Öncelikle, 3 Temmuz 2011'de başlayan operasyonlarda alınan tüm cezalar iptal olacak. Deliller, iddianame, ifadeler, savunmalar yeniden alınacak. Duruşmalar yeniden yapılacak.
EN BÜYÜK UMUT TAPELERDE
Fenerbahçe'nin en büyük umudu ise 'tapelerin delil sayılmaması' yönündeki atılan adımlar. Sarı-lacivertli kulüp yeniden yargılamadan oldukça umutlu.
UEFA BOYUTUNU DEĞİŞTİRİRYönetici ve hukukçular suskunluğunu koruyor. Basına görüş vermek istemeyen kulüp yetkilileri, yeniden yargılamanın işin UEFA boyutunu da değiştireceğine inanıyor. Yöneticiler, "Şayet dosyanın tamamı yeniden yargılama kapsamına alınırsa, bu sene Şampiyonlar Ligi'ne biz gideriz" diyorlar.
