GaleriFutbol
Dış basında spor gündemi 24 Eylül 2013
Dış basında spor gündemi 24 Eylül 2013
Giriş Tarihi: 24.09.2013 11:27
Dış basında spor gündemi 24 Eylül 2013
Perez : "Demogoji yapmak kolay" Real Madrid'in başkanı Florentino Perez, bir İspanyol kanalına verdiği röportajda Barcelona'nın teknik patronu Tita Villanova'nın iddialarına cevap verdi. Tita'nın Bale hakkında "Çok para harcadılar" sözüne cevap olarak Perez "Bale takımda çok yeni, onu takıma ne zorluklarda getirdiğimizi bilmiyorlar. O yüzden demogoji yapmak kolay" dedi. (AS)
İngiltere Futbol Federasyonu: "İstanbul Euro 2020 yarışını önde götürüyor" İngiltere Futbol Federasyonu FA, İstanbul'un Euro 2020 turnuvasına ev sahipliği yapmaya çok yakın olduğunu açıkladı. FA genel sekreteri Alex Horne bununla ilgili olarak "Kulağımıza bazı duyumlar geliyor. Türkiye'ye karşı bir sempati var ve onlar Euro 2020'e bizden daha yakın" dedi.(BBC)
"Yaşananlar tam bir skandal" Bursaspor teknik direktörü Cristoph Daum, Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan derbi maçının sonlarına doğru yaşanan olaylarla ilgili Bild gazetesine konuştu. Daum, "Kesinlikle güvenlik zaafiyeti vardı. Bazı insanlar oraya maç seyretmeye değil de başka amaçlar için gelmiş. Türk futbolu bu olaylarla ağır bir yara almıştır. Melo'nun tepkisini de eleştiren Daum, "Eğer Melo gördüğü karta itiraz etmeseydi hiçbir sorun yaşanmayacaktı. Türk futbolunun ahlâklı ve profesyonel genç futbolcular yetiştirmesi gerekiyor" dedi.(BİLD)
Ronaldo: "Messi, Cristiano'dan kat kat iyi" Real Madrid'in Brezilyalı efsane futbolcusu Ronaldo, Messi - Ronaldo kıyaslaması hakkında yorumlarda bulundu. Ronaldo, "Messi bence Ronaldo'dan kat kat iyi bir futbolcu. Her ikisi de kaliteli; anca Messi'nin biraz daha önde olduğunu söyleyebilirim." dedi.(COPE)
Balotelli'ye 3 maç ceza. İtalyan futbolunun gündemine oturan Milan'lı futbolcu Balotelli gördüğü kırmızı karttan ötürü eleştiri aldı. Kötü performansını sürdüren Milan'lı forvet, kaçırdığı goller ve son maçta gördüğü kırmızı kart ile tepkilerin odak noktası oldu.(Corriere dello Sport)
Pritchard: "Mourinho'ya bir şok da biz yaşatacağız" Bu hafta Carling Kupası'nda Chelsea ile mücadele edecek olan Swindon kulübünün genç orta saha oyuncusu Alex Pritchard iddialı konuştu. Pritchard, "Kaybedecek hiçbir şeyimiz yok. Kimse bizden galibiyet beklemiyor. Top hakimiyetimizi sağlayıp iyi oynamaya çalışacağız ve umarım bulduğumuz gol fırsatlarını gole çeviririz" dedi.(Daily Express)
Juan Mata, Mourinho'nun istediği gibi oynamaya hazır. Chelsea'nin tecrübeli yıldızı Juan Mata, teknik patronu Jose Mourinho'nun eleştirilerini doğru bulduğunu söyledi. Mata, "Jose'nin kendine özgü bir tarzı var. Eğer Cristiano Ronaldo'nun son 3 yıldaki gelişimine bakarsanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız. Mourinho sayesinde Ronaldo, bireysel olarak kendini çok geliştirdi" şeklinde konuştu. (Daily Star)
FIFA Dünya Kupası'nın kışın yapılacağı hakkındaki iddiaları doğruladı. FIFA komitesi, Katar'da yapılacak olan 2022 Dünya Kupası Finalleri'nin aşırı sıcaklardan ötürü kışın oynanması teklifinin son kez görüşeleceğini resmi web sitesinden yaptığı bir duyuruyla doğruladı.(ESPN)
Ribery eskisi kadar iyi değil. France Footbal gazetesinin internet sitesinde yaptığı anketlere göre Bayern Münih'li tecrübeli yıldız Franck Ribery, Fransızlar tarafından beğenilmiyor. "Sizce Fransa Milli Takımı'nın en iyi futbolcusu kim?" sorusuna futbolseverlerin %25'i Ribery dedi. (Francefootbal.fr)
Rooney, derbi hezimeti sonrası takım arkadaşlarını uyardı. Manchester United'da derbide yaşanan mağlubiyetin şoku henüz atlatılamadı. Manchester United'in televizyon kanalına konuşan Rooney takımını eleştirdi. Rooney, "Yeterince iyi değildik. Kötü bir mağlubiyet aldık ve hayal kırıklığı yarattık. İster hazırlık ister lig maçı olsun, her maça aynı hırsla çıkmalıyız" şeklinde konuştu. (GOAL)
Di Canio'nun yerine iki isim: Zola ve Ince. Sunderland art arda alınan kötü sonuçlardan sonra teknik direktör arayışı içinde. Di Canio'nun kovulmasından sonra boş kalan teknik direktörlük koltuğu için iki önemli isim gündeme geldi. İtalyan efsane yıldız Giaffranco Zola ve tecrübeli çalıştırıcı Paul Ince, Sunderland ile anılıyor. (Mail Online)
Holland: "Mourinho, Ronaldo gibi bir dünya yıldızı yarattı" Chelsea'nin teknik patronu Jose Mourinho'nun yardımcı antrenörü Steve Holland, Mourinho hakkında iddialı konuştu. Ronaldo'nun gelişiminin Mourinho'ya borçlu olduğunu söyleyen Holland, "Ronaldo, rakip defansını ciddi anlamda tehdit eden bir dünya yıldızı hâline geldi. Bunda en çok Mourinho'nun payı vardır" dedi. (MARCA)
Arsenal: "Mesut'un ödemeleri henüz bitmedi" Arsenal kulübü, Mesut Özil transferi hakkında açıklamalarda bulundu. İngiliz kulübü, genç yıldızın transfer ödemelerinin henüz bitmediğini ancak finansal durumlarında bir sorun yaşamadıklarını açıkladı.(METRO)
Jesus'a ceza kapıda. Benfica'nın teknik direktörü Jorge Jesus, Guimares ile Benfica arasında oynanan maçta maç sonunda güvenlik güçleriyle sahada yaşadığı münakaşa sonucu, Portekiz Futbol Disiplin Kurulu'nun teamüllerine göre 3 ay ile 3 yıl arasında bir ceza alabilir.(ABOLA)
Chelsea, Swindon maçına 137 milyon euroluk yedekleriyle çıkacak. Chelsea'nin teknik patronu Jose Mourinho, ilk onbirdeki as oyuncularını dinlendireceğini açıkladı. İngiltere Carling Kupası'nda İngiltere Birinci Lig takımlarından Swindon ile karşılaşacak olan Chelsea'de Mata, David Luiz, Essien, Willian ve Azpilicueta gibi yedekler forma fırsatı bulacak.(MIRROR)
Suarez, ısırık cezası sonrası forma giymeye hazır. Liverpool teknik direktörü Brendan Rodgers, rakibini ısırdığından dolayı kırmızı kart gören ve cezası biten Luis Suarez'e görev vermeye hazırlanıyor. Suarez hakkında konuşan Rodgers, "Suarez, cezadan dolayı zor bir dönem geçirdi. Onun ne kadar derinlikli ve kaliteli bir oyuncu olduğunu hepimiz biliyoruz. Tekrar sahalara dönerek bunu bize ispat edecek" dedi.(Sky Sports)