19 Nisan 2019 | Cuma

Uilenberg gerçeği

Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde Fenerbahçe'nin attığı golden önce Dirar'ın Feghouli'ye faul yaptığı konusunda tüm hakem otoriteleri, yazarlar, futbolseverler hemfikir oldu. Yorum net: Faul var! Çarşamba günü Uilenberg ile ilgili Hürriyet gazetesinde çıkan bir manşet gün boyu konuşuldu.
Hakemlerimizi eğiten Jaap Uilenberg, golden önceki pozisyon için 'faul yok' demiş!
Hadi bi araştıralım bakalım...
Derbiyi TV'den izleyen (stattan izlediği iddia edilmişti.
Evet stada gitmiş ama maç başlamadan ayrılmış ve derbiyi televizyondan izlemiş.) UEFA Hakem Kurulu Üyesi ve TFF Merkez Hakem Kurulu Eğitim Danışmanı Jaap Uilenberg, tartışılan pozisyonlarını tek tek analiz etmiş.
..Ve demiş ki, "Ali Palabıyık'ın Dirar-Feghouli pozisyonunda verdiği karar doğru. Ortada açık bir faul yok. VAR'a gidilmemesi de doğru!" Sonra öğrendim ki Uilenberg, derbi ve Ali Palabıyık ile ilgili hiçbir basın kuruluşuna, hiçbir basın mensubuna demeç vermemiş.
Ve bu çıkan haberden de rahatsız olmuş.
Uilenberg'in görev tanımı itibarıyla hakem atamasına müdahil olması, medyaya hakemlerle ilgili yorum yapması yanlış ve Uilenberg gibi bir profesyonel böyle bir yanlışın içinde yer almaz!
İşini yapar, maaşını alır ve geri döner...
Uilenberg konuşmadıysa, peki bu manşet nasıl yapıldı?
Kim böyle bir manşetin atılmasını istedi? Ali Palabıyık'ı kurtarmak için mi yazıldı?
Galatasaray'ın hakem isyanını bastırmak için mi böyle bir haber hazırlandı?
En önemlisi; Uilenberg ile ilgili olarak bu haberi yapanların elinde bir bant kaydı var mı? Bu sorular daha da artırılabilir...
Ortada acayip bir durum var!
Acaba Jaap Uilenberg, derbiyi TV'den izlerken yanında birileri mi vardı? O birileri Jaap'ın yorumlarını dinleyip, gazetecilere bilgi mi sızdırdı? Bu bir özel haber ve gazetecilik başarısı mıydı?
Açıkçası ben orta yerde kaldım! Beni ve futbol dünyasını aydınlatın lütfen...

DIRAR-FEGHOULI POZİSYONU İÇİN 'GRİ' YORUMUNU YAPMIŞ

Jaap Uilenberg, Fenerbahçe- Galatasaray derbisi ile ilgili olarak hakemlere pozisyon analizini çarşamba günü yapmış. Pozisyonları tek tek yorumlamış. Evet yanlış duymadınız.
Uilenberg, söz konusu derbiyi çarşamba günü masaya yatırmış. En çok tartışılan konu ile ilgili olarak yani 'Dirar-Feghouli' pozisyonu ile ilgili olarak tam da şunu söylemiş: "Pozisyonda net bir faul yok. Gri diyebileceğimiz bir pozisyon. VAR, böyle pozisyonlarda orta hakemin verdiği kararı doğru kabul eder..." Ali Palabıyık'ın genel yönetimini olumlu bulmuş Jaap Uilenberg. Maçın 90 dakikasından çıkan sonuç olarak Ali Palabıyık'a geçer not vermiş.
Kısacası; Jaap Uilenberg'in çarşamba günü yaptığı maç analizi ile (salı günü yazılıp) çarşamba günü çıkan 'Uilenberg manşeti' örtüşüyor...

UILENBERG, KADİR SAĞLAM'I BEĞENMİŞ

Merkez Hakem Kurulu, 3 aylığına Jaap Uilenberg ile anlaşma yapmış.
Söz konusu anlaşmaya göre Uilenberg 9 kez Türkiye'ye gelip, MHK'de eğitim danışmanlığı yapacak. Şu ana kadar 6 kez Türkiye'ye gelip, hakemlere eğitim vermiş, danışmanlık yapmış.
Her geldiği haftada da 3 veya 4 maçı çıplak gözle (stattan) izlemiş Uilenberg. En son İzmir'de Altınordu- Ümraniye maçında görev yapan A Klasman hakemi Kadir Sağlam'ı çok beğenmiş. MHK'ye bu hakemle ilgili olumlu rapor vermiş.
Bu hakemde gelecek var demiş. Jaap Uilenberg, Türkiye'ye her gelişinde ayrıca FIFA Kokartlı hakemlerimizin form durumlarını yakından inceliyormuş.

BİR BAŞKANDAN DAHA FAZLASI...

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, başarılı kulüp başkanlığının yanı sıra esprili ve renkli spor adamlığı ile de ön plana çıkıyor. Bordo-mavili takım iyi gidiyor. Başkanın da bu günlerde keyfi yerinde.
Ağaoğlu, önceki gün Trabzonlu sanatçı Ekin Uzunlar ile adeta düet yapmış. Şarkıcılara taş çıkartmış adeta. Nefis bir şarkı. Başkanın sesinin rengi de güzelmiş.
Ekin Uzunlar'ın son şarkısı 'Yokluğunun Kefeni'ni çok güzel yorumlamış Ahmet Ağaoğlu. Söylerken detone de olmamış. Ağaoğlu'nun bu şarkısı, gün boyu sosyal medyada en çok izlenen video oldu. Spor kanalları da verdi.
Kibirden uzak, alçakgönüllü, samimi, kültürlü, çalışkan ve sevgi dolu bir başkan Ahmet Ağaoğlu. Ağzına, yüreğine, kalbine sağlık başkan...

G.SARAY'IN ELİNDE SES KAYDININ OLMASI İMKANSIZ

Galatasaray yöneticisi Abdurrahim Albayrak, derbiden sonra çıkıp, ortalığı ayağa kaldıracak açıklamalarda bulundu. Abdurrahim Albayrak'ı iyi tanırım. Çok iyi bir Galatasaraylıdır.
Hatta fanatiklik derecesinde.
Galatasaray kazandığında ondan mutlusu yoktur. Galatasaray kaybettiğinde ise dünyanın en mutsuz insanı olur Abdurrahim Albayrak.
O gün derbiden sonra konuşurken de son derece sinirli ve üzüntülüydü. Sakin olamadı, öfkesine ve hüznüne yenik düştü. Konyaspor maçından sonra medyada çıkan, teyide muhtaç VAR konuşmalarını belli ki çok ciddiye almış.
Bunları ses kayıtları olarak algılamış. 'Elimizde ses kayıtları var' dedi. İsim vermeden Başakşehir'i ima eden sözler sarf etti. Şimdi işin içinden çıkamıyor...
Ama bir gerçek var ki...
Galatasaray'ın elinde VAR konuşmaları ile ilgili ses kayıtları filan yok. MHK Başkanı Sabri Çelik de bunun imkansız olduğunu çok güzel ifade ederek 'VAR odası emin ellerde.
Hawk Eye şirketinin yeminli operatörleri işin başında. Bu operatörler, IFAB onaylı sertifikaya sahiptir' dedi.

GALATASARAY'I ŞAMPİYONLUKTAN ETMEK...

Ersun Yanal derbiden sonra çıkmış şunu söylüyor: "Bu sonuçla belki de Galatasaray'ı şampiyonluktan ettik..." Ey Ersun hoca, ya Fatih Terim de maçtan sonraki basın toplantısında çıkıp, "Bu sonuçla Fenerbahçe'nin ligde kalmasına yardımcı olduk..." deseydi hoş olur muydu?
Fatih Terim zaten böyle bir söylemde bulunmaz.
Ama sen de bu ülkede Milli Takım hocalığı yapmış, şampiyonluk görmüş bir teknik adamsın. Hocam sadece Fenerbahçe'nin durumu ile ilgili konuşman gerekmez miydi?
Geldiğin günden beri takımın aşağılardan kurtulamadı.
Onca transfer yaptırdın. Bazılarını oynatmıyorsun bile. Hani ligin ikinci yarısının en çok puan toplayan takımı Fenerbahçe olacaktı? Hani verdiğin sözler Ersun hoca...
Sadece Fenerbahçe'ye odaklan hocam.
Bu taraftarı daha fazla hayal kırıklığına uğratma!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor