Sinan Vardar

Sinan Vardar

01 Aralık 2018 | Cumartesi

Beşiktaş favori

Sarpsborg maçında Beşiktaş'ın ilk devredeki performansı siyah, ikinci yarıdaki ise bembeyazdı. Avrupa'da bir Türk takımının 2-0'dan 3-2 maç kazanması başta Beşiktaşlılar olmak üzere Türk futbolseverleri mutlu etti. Beni ayrıca çok memnun eden Norveç deplasmanında Beşiktaş'ın kadrosunda 6 altyapı oyuncusunun bulunmasıydı.

Bilhassa özkaynak düzeninin sembolü kaptan Necip, sıfır hata bir maç oynadı. Genç Dorukhan çok gayretli, sonradan oyuna giren Fatih ve Erdem de Beşiktaş'a ayrı bir enerji verdi. Zaten son maçlarda Beşiktaş, Bursaspor ve Trabzonspor'da genç futbolcuların başarıları övgüye değer. Türk gençlerine her zaman güvenen biri olarak; bu tablo ayrı bir keyif veriyor. Derbi maç ne olur? Geçtiğimiz hafta hakemlerle ilgili Türk futbolunda gergin günler yaşandı. Yöneticiler hep söylediğim gibi kendi yönetim hatalarını gündem dışında tutup; başarısızlıklarda önce hakemler, sonra teknik direktörleri ön plana atıyorlar. Kendileri hep haklı!.. Peki bu kadar borcu hakemler mi, teknik direktörler mi yaptı? Hakem Cüneyt Çakır'ın derbi maça atanmasının ardından Beşiktaşlılar,"Çakır'ın yönettiği iki takım arasında son 6 maçta Galatasaray 5 kez kazandı" derken Galatasaraylılar da "Çakır Beşiktaşlı" iddiasındalar. Peki hangisi haklı? Cüneyt Çakır'ın bu kadar gereksiz polemiğin ardından hangi psikolojiyle derbi maçını yöneteceğini merakla bekliyorum. Dünya sıralamasında milli takımımız 39. sıraya düşmüş, kulüplerimiz ödenemeyecek borç batağında ve yönetenlerin yönlendirmesiyle tek suçlu hakemler ve teknik direktörler! Ligin ilk devresi bitmeden 11 teknik direktörün işine son verildi.

Ayıptır beyler!!! Beşiktaş, Avrupa'da aldığı başarılı sonuç ve genç futbolcuların gayretiyle derbinin favorisi. Tabii ki kağıt üzerinde. Yıllarca seyrettik, derbiler büyük sürprizlere gebe olabiliyor. Tabii ki can-ı gönülden takımını destekleyecek Beşiktaş taraftarı bu büyük maçta siyah-seyazlı takımın en büyük kozu olacak. Temennim; Cüneyt Çakır, Avrupa'da yönettiği gibi maçlar yönetir. VAR hakemleri de hatasız kararlara imza atar ve centilmence bir maç olur. sinan.vardar@fotomac.com.tr S SİNAN VARDAR Beşiktaş favori Gençlerin ayak sesleri ulüplerimizin borç batağından çıkması için en etkili yol; 1. Altyapıya önem verilmesi, 2. Transferde de yetenekli genç futbolcuların kulüplerimize kazandırılması... Beşiktaş'ın sembol futbolcularından biri Gökhan Keskin, bir süre öncesine kadar Beşiktaş'ın altyapısının başındaydı.

Yardımcılarından biri de çok sevilen eski futbolcularımızdan Erkan Avseren'di. Çok iyi biliyorum; Bayer Leverkusen'den alınan Güven Yalçın'ı da Erkan raporlamış ve Gökhan hocaya sunmuştu. Yine o raporda Schalke'den Ahmet Kutucu, Bochum'dan Ömer Uzun ve Stuttgart'tan Umut Güneş de vardı. Keşke Vagner Love gibilere milyon euro'lar verileceğine, bu futbolcular kadroya alınsaydı.

Böyle yapılmadığı gibi Gökhan Hoca ve ekibinin işlerine son verildi. Menajerler lobisi maalesef yine transferlerde etkin oldu. Cengiz Ünder ve Çağlar Söyüncü'yü bundan 4 yıl önce yönetenlere söyledim, ancak bu yıldız isimlerin transferleri de kısmet olmadı.

Son milli maçımızda Tayfur Havutçu'nun keşfiyle son 30 dakikada şans bulan Rapid Vien'li Mert Müldür de geleceğin yıldız adaylarından... Yine hatırlatayım; Altay'ın ve Ümit Milli Takımımızın ön liberosu Atakan Çankaya'yı da bir kez daha Beşiktaş'a tavsiye ediyorum. Transfer yasağından çıkamayan Eskişehirspor altyapısındaki oyuncularla mücadele ediyor. Es-Es'teki yetenekli isimler dikkat çekiyor. 15 Yaş Milli Takımı'mızdaki Adem de geleceğin yıldız adaylarından.

Ey yönetenler; bu ülkenin gençlerine güvenin. Bugün saat 15.30'da A Para'da Habip Ali Baransel ile (Digitürk 43. kanal) canlı yayında futbol ekonomisini konuşacağız. Pazar akşamı da derbi maçının ardından 23.00'te Uçan Kuş TV'de BeşiktaşGalatasaray maçını mercek altına alacağız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor