06 Nisan 2016 | Çarşamba

İki güç iki santrfor

Kartal hedefe doğru kanat çırparak uçuyor. Öyle ki;
Başkanı,yöneticisi, teknik heyeti, futbolcusu ve taraftarıyla tek vücut olmuşlar. Özellikle Başkan Fikret Orman'ın söylemleri tüm camiaya doping yapar nitelikte. Başkan Orman'ın iddialı söylemi zaten mükemmel oynayan takımı daha bir coşturur.
Ne var ki; Beşiktaş'ın gol atma iştahında azalma var. Bunun iki nedeni var: Birincisi doymuşluk; ikincisi rakiplerin, siyah beyazlı takımın oyun felsefesini öğrenmeleri.
Rakiplerin en çok önlem aldığı futbolcu Mario Gomez. Fikret Orman yönetiminin Gomez'i 20 milyon euro'ya satabileceğini söylemesinin nedeni Alman panzerini satmakta niyetli olmamasıdır.
Çünkü Beşiktaş, yeni sezonda Şampiyonlar Ligi'nde iddialı olmayı düşünüyor. Başkan tok satıcı mantığıyla kasasını doldurmaya çalışabilir. Başkan Orman, Çin'e 13 milyon euro'ya sattığı Demba Ba'nın rekorunu kırarak, kasasını biraz daha doldurmayı düşünebilir.

Avrupa hedefi çok farklı
Avrupa'da ses getirecek kadro kurmayı düşünen Fikret Orman'ın ekibine Türkiye Ligi artık dar geliyor. Başkan Orman'ın hesabı yeni sezonda Avrupa sahalarında boy göstermek. Savunmaya yapılacak bir iki takviye Beşiktaş'a Şampiyonlar Ligi gruplarında da iş yaptırır.
Kesin bilinen şu ki: Beşiktaş'ın seneye Avrupa Kupaları'nda en büyük gücü Gomez olacaktır. Gomez dışında golcülerden Cenk iyi iş yapacak olsa da Mustafa Pektemek bu ikiliye alternatif olacak güç ve yeterlilikte değildir.
Orman'ın transferdeki en büyük fiyaskosu 21 yaşındaki Atınç'ı satıp, 29 yaşındaki Rhodolfo'yu alması.
Gerçi Beşiktaş sakatlanan bu stoperin de pek fazla hayrını göremedi. Atınç milli takım için de önemli bir futbolcu.
Fatih Terim komutasındaki milli takım zaferden zafere koşarken, milli maçlarda gözüme çarpan bir konuya değineceğim:
Veli Kavlak'ın zamanında neden Avusturya Milli Takımı'nı tercih ettiğini, Türk yetkililerin bu orta sahanın yeteneğini göremediler mi beğenmediler mi bilinmez!
Gomez ile birlikte Cenk Tosun, Beşiktaş forması için ter döküyorlar. Bu iki güçlü golcü santrforları teknik direktör Şenol Güneş yan yana oynatarak gol gücünü arttırabilir.
Cenk, kulübüde bekleyecek santrfor değildir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor