11 Ocak 2011 | Salı

Böylesi görülmedi

Türkiye tarihinde daha önce görülmemiş, en müthiş ikinci yarı bizi bekliyor. En yakın rakibine 5 puan, üç büyükleri ise çok geride bırakan Trabzonspor, anlaşmış lider kadrosunu önemli transferlerle daha da güçlendirdi.
Hemen ardındaki Bursaspor ile Fenerbahçe henüz önemli elemanlar almadılarsa da daha önlerinde zaman var. Beşiktaş ile Galatasaray arka arkaya önemli isimlerle takviye ediliyor.
Özellikle de siyah-beyazlılar neredeyse Portekiz'in "Yaşlanmış milli takımını" renklerine bağladı. Türk Abramoviç'i Yıldırım Demirören'in transfer hamleleri durmak bilmiyor.
Galatasaray alışıldığı gibi bonservis ücreti olmayan eski şöhretleri, "Belki yeni Hagi'ler çıkar" düşüncesiyle toplamaya devam ediyor.

Koşmakla başarı gelmez
Sadece onlar değil, başta Kayserispor olmak üzere diğer takımlarımız da istikbal vadeden genç yabancılar alarak mücadele etmeye hazırlanıyorlar.
Bu atmosfer içinde bütün kulüpler oyuncularını kamplarla hazırlamaya ve özel maçlar yaparak uyum sağlatmaya başladı.
Sürpriz sonuçlarda denenen elemanların çok olması önemli rol oynuyor.
Başta Almanlar, çok sayıda yabancı takımlarla yapılan karşılaşmalar dostluk havasında geçtiği için bizimkileringerçek yüzlerinigörmek mümkün değil.
Rakiplerini bir tarafa bırakıp, F.Bahçe'ye bakacak olursak, bence bedava elden kaçırılanKazım hariç kadroda en ufak hareket yok.
Sadece çok koşmakla başarı gelecek olsa kadrolar maraton şampiyonlarıyla doldurulurdu.
Başarı, eldeki yıldızları 90 dakika mücadeleye hazırlamakla kazanılır.

Fenerbahçe ne yapmalı?
F.Bahçe'nin zayıf karnı kaleci ile stoperleridir. Eğer rakibin araya attığı derinleme pasları durduracak zeka ve çabuklukta stoperler olmazsa, ilk yarıdaki gibi hatalı goller yemekten kurtulamazsın.
Orta saha elemanları ileri-geri çalışmaz ve rakiplerini kovalamazlarsa da defansın hata yapmaktan kurtulması zordur.
Türkiye'nin en iyi kalecisi olan Volkan Demirel zaman zaman auta gidiyor diye topları seyretmezse daha başarılı olur. Mevcut kaleciler de gerektiği zaman iyi performans gösterirler. Bilica kalmalı ve ondan yararlanmalıdır. Santos kalacaksa defansın solunda değil orta sahada görev yapmalıdır. Caner ile Uğur sol kanatta takıma yararlı olurlar. Emre için bir önleyici tedbir alınması gerekir.
Orta sahada oynadığı maçlarda hem defansa hem ofansa yaptığı yardımlar ve etkili futbol başarılı sonuç alınması için çok önemlidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor