04 Mayıs 2016 | Çarşamba

Değişince gelişti

Şampiyonluğun çözüm haftasına girdik. Daha üç maç var ama İstanbul derbilerinde son söz söylenecek gibi gözüküyor.
Beşiktaş bir gün önce oynayacak.
Galatasaray kendi sahasında, beşincilik mücadelesinde puana ihtiyaç duyuyor ama Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istemeyen bir tribüne de sahip.

Derbi Beşiktaş'a yakın
İki tarafın şarkıları elbette farklı.
Sahadakiler daha farklı düşünmek zorundalar. Yine de; Beşiktaş bahis oyunları tarihinde ilk kez Galatasaray deplasmanına favori gidiyor. Kağıt üstünde de, rakamsal analizlerde de Galatasaray'a şans tanımak çok mümkün değil. Fakat derbi derbidir.
Maç kendi içinde ayrı bir hikaye yazabilir.
Bekleyip göreceğiz.
Fenerbahçe son dört maçta çok gövdeli oynuyor. Gol sıkıntısını bir kenara attı. Pozisyona giriyor, tabela yapıyor ve her şeyden öte formda oyuncularını konuşturuyor!
Bu çıkışı, rakiplerin "çaresizliğine" bağlayanlar da çok haksız değil. Ama aynı türdeki rakiplere daha önce bunu yapamamıştı Fenerbahçe. Değişim, gelişim getirdi. Bu açık.

Başakşehir'e söker mi?
Şimdi son maçların aldatıcı olup olmadığını en doğru test edecek rakiple oynayacaklar. Başakşehir, gole gitmeyi de gol yememeyi de çok iyi bilen bir takım. Abdullah Avcı gibi titiz bir teknik adamla, sezona damga vurmak isteyecekler. Kalite ile disiplinin çekişmeli bir mücadelesini seyredeceğiz.

Ligin en sinir eden takımı
Kısaca, Beşiktaş farklı kazanması beklenen bir Galatasaray maçı oynayacak ama önünde "derbi" yazdığı için bir daha düşündürüyor.
Fenerbahçe rüzgarla şişirdiği yelkenleriyle gidiyor ama ligin en "sinir eden" takımıyla oynayacak.

BASKI ALTINDA OLAN BEŞiKTAŞ
Fenerbahçe rahatlamışken, puan kaybetmesi halinde çok şey yitireceğinin farkında olan ise Beşiktaş takımı... Bu yüzden Akhisar öne geçtiğinde ağlayan futbolcular, başını ellerinin arasına almış Şenol Güneş vardı. Ve bu baskı nedeniyle, Mario Gomez'in transfer spekülasyonları sorulduğunda başkan Fikret Orman, "Beşiktaş'ın önünü kesmeye, yıpratmaya çalışıyorlar" diye cevap veriyor. Oyuncusunu isteyenler var, o bunu saldırı olarak yorumluyor. Ne alakası varsa... İşte bu nedenle kalan maçları için Fenerbahçe'nin puan kaybı ihtimali düşük görülürken, herkes "Beşiktaş kazanabilir mi?" diye soruyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor