Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

28 Ocak 2014 | Salı

Stoperbahçe

Sochaux, Ajaccio, Bastia, Cagliari, Catania, R.Betis, Nurnberg ve Konya; Avrupa'nın 5 büyük ligi ve ligimizdeki 116 takım içinde deplasmanda kazanamayan 8 takımın adları. Konya buna ek olarak, puanlarının % 10'unu deplasmanda alabilmiş bir takımdı.
Cesur bir kadro ile ve ön alanda basarak başladı Konyaspor, F.Bahçe'yi bu baskı ile uzun top atma mecburiyetinde bırakmak istiyorlardı. Fener ilk 10 dakika bu tuzağa düştü ama sonra bu yapıyı geçmenin tek yolunun hızlı ve çok pas yapmak olduğunu hatırlayınca karşı kaleye gitmeye başladı.
Kornerde "3 adamı aynı yere göndererek gol yaratma" taktiği 15'te ilk pozisyonu getirdi.
Ama cesur oynayan Konya hızlı hücumda ofsayt kokan pozisyonla golü buldu.
Gol sonrası F.Bahçe müthiş bir ön alan presine başladı. Öyle ki, 3. bölgede kaybettiği topu tekrar geri kazanma mesafesi 10 metrelerin altına düştü ki bu Avrupa'da bile olmayan bir atak sonlandırma becerisi idi. Ama gol yine "Avrupa'nın duran toptan en çok gol atan takımı" ünvanına yakışır şekilde Alves ile geldi. Bana bu pozisyonda da Sow ofsayt gibi geldi.

Golcüler etkisiz kaldı
2. yarıda bir dakikada 2 pozisyon kaçırınca Konya, bendeniz de "Devre arası n'aptı Fener?" diye düşündüm. Oyunda hiç olmayan Baroni'nin Emre değişikliği doğruydu.
F.Bahçe'yi kötü oynatan, Mesut hoca ile bambaşka bir çehre kazanan Konya'nın cesur oyunu idi. Kuyt, Emenike ve Sow etkisiz olunca gol gelmiyordu.
70'den sonra Konya geriye yaslandı. Bu sezonun ilk "taç atışı ile gelen" golünü Egemen'in büyük katkısı ile attı ve stoperleri ile kazandı.
Bu maçın dersleri; 1- Ön alanda baskı yapan her takım F.Bahçe'yi zorlayacak.
2- Fener'in araya, dikine pas atan adam ihtiyacı artacak.
3- 10 puan fark, G.Saray'a tek farkla kaybetmek de dahil, F.Bahçe'ye 2 mağlubiyet, 2 beraberlik bir avantaj sağlayacak.
4- Yanal ve ekibi haftalar önce yazdığım gibi bence şampiyon olacak ama çok zorlanacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor