Sezonun flaş ekibi Kasımpaşa'nın hocası Şota Arveladze; kulübü, Türkiye ve Türk futbolu hakkında ilginç tespitlerde bulundu. 1994-97 yılları arası Trabzon forması giyen, 2010'dan bu yana da teknik adam olarak ülkemizde bulunan Gürcü çalıştırıcı, içini arkadaşımız Serkan Ünlü'ye döktü. Sezona başladığı Kayseri'de başarılı olamadığını itiraf eden Arveladze, "Orası yuvam gibiydi. İyi bir kadro var. Benden sonra çıkışa geçerek bunu gösterdiler" ifadesini kullandı. Kasımpaşa'nın birgün şampiyon olacağını ileri süren başarılı hoca, "Elbette bu kolay değil. Ama günün birinde yaşanacak. Stat dolacak, kombine satılacak, kulüp yoluna devam edecek. Lig şu an bitse Avrupa'ya gidiyoruz. Son 8 haftada en iyisini yapmaya çalışacağız. Sonrasını kimse bilemez" ifadesini kullandı.
HASAN ALİ'YE 'MİLLİ TAKIM'A GİDERSİN' DEMİŞTİM
Kaleci İsaksson'un, vatandaşı Elmander ile birlikte oynamayı isteyip istemediği sorulunca, "Hep isim isteniyor. Messi'yi, Ronaldo'yu isterim. Bu isimleri yazabilirsiniz" şeklinde esprili bir yanıt veren Arveladze, Kayseri-G.Saray maçını birlikte izlediği Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho için, "Onunla Alkmaar'da çalıştığım sırada tanıştık. Farklı dönemlerde Van Gaal'in yardımcılığını yaptık. Kayseri'ye gelişi işini ne kadar ciddiye aldığının göstergesi. Kayseri 10 kişi kalınca analizleri verimsiz olacak diye üzüldü. Tribünlerde çok sayıda G.Saraylı olmasına şaşırdı. Büyük takımların Türkiye genelindeki taraftar avantajını anlattım, tuhaf karşıladı" dedi. Şota Arveladze, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hasan Ali'ye 3. idmanında 'çok çalışırsan Milli Takım'a gidersin' demiştim. Şimdi hatasız oynuyor. Nordin Amrabat kendini geliştirdi. Kayseri'dekinden daha iyi oynuyor."
BANA 'YASTIK GÖTÜR' DEDİLER
Şota,"Ajax'a giderken ülkemde bir gazeteci bana 'Yanına yastık al. Kulübede çok oturacaksın. Altına koyarsın' demişti. Attığım 155 golle o yastığı ona iade ettim" diye konuştu. Gürcü hoca ayrıca, Rusya'nın Gürcistan'ı bombaladığı dönemde Türkiye'den gördüğü desteği hiç unutmadığını belirtti.
TRABZONSPOR'U SİLEMEZLER!Arveladze, eski kulübü Trabzonspor'un deprem yaşadığını ve bazen yukarı çıkmak için bunun gerekli olduğunu söyledi. Gürcü çalıştırıcı, "Başarıları ortada. Kimse Trabzon'u tarihten silemez. Tolunay Kafkas başarılı olacaktır. Şenol hocadan sonra görev yapmak zordur" dedi.
BU DAHA BASLANGIÇYakalanan çıkışı şampiyonluk yaşamış 5 takımı da yenerek taçlandıran Kasımpaşalı oyuncular ise, teknik direktör Şota Arveladze'nin neşesini hiç kaybetmediğini ve bu durumun takıma olumlu yansıdığını dile getirdi. Lacivert-beyazlılar, "Başarımızın altında kardeşlik ve inanç var. Her maça 3 puan parolası ile çıkıyoruz. Doğru yoldayız, daha da iyi olacağız" ifadesini kullandı.
Özel Röportaj: Serkan ÜNLÜ
