Beşiktaş 4-1 Kayserispor | MAÇ SONUCU

Süper Lig'in 13. haftasında Beşiktaş, ligde zor günler geçiren Kayserispor'u farklı geçti. Siyah-beyazlılar, Atiba, Gökhan ve Burak (2)'nin golleriyle Kayserispor'u 4-1 mağlup ederek zirve tırmanışını sürdürdü.

Beşiktaş, Süper Lig'de son haftalarda yakaladığı çıkışı İstikbal Mobilya Kayserispor karşısında da sürdürdü.

Siyah-beyazlı takım, ligin 13. haftasında rakibini 4-1 mağlup etti.

Ligin ilk 6 haftasında bir galibiyet, 2 beraberlik ve 3 yenilginin ardından topladığı 5 puanla 16. sırada yer alabilen siyah-beyazlı takım, 7. haftadan itibaren büyük bir çıkışa geçti. Beşiktaş, son 7 maçta 6 galibiyet ve bir beraberlikle 19 puan elde etti.

Süper Lig'de 7. galibiyetine ulaşan ve 3 de beraberliği bulunan Beşiktaş, 24 puanla 3. sıraya kadar yükseldi.

ÜST ÜSTE 5. GALİBİYET
Siyah-beyazlı takım, Süper Lig'de üst üste 5. galibiyetini aldı.

Ligin 8. haftasında MKE Ankaragücü ile 0-0 berabere kalan Beşiktaş, ardından Galatasaray (1-0), Antalyaspor (2-1), Yukatel Denizlispor (1-0), İttifak Holding Konyaspor (1-0) ve İstikbal Mobilya Kayserispor (4-1) maçlarını kazandı.

EVİNDEKİ YENİLMEZLİK SERİSİNİ 18 MAÇA ÇIKARDI

Beşiktaş, evindeki yenilmezlik serisini de 18 maça çıkardı.

Vodafone Park'ta son olarak geçen sezonun 12. haftasında Sivasspor'a yenilen siyah-beyazlı ekip, bu mağlubiyetin ardından evindeki 18 karşılaşmada 13 galibiyet ve 5 beraberlikle 44 puan topladı. Beşiktaş, bu seride toplam 37 gol atarken, kalesinde 16 gol gördü.

Siyah-beyazlı ekip, ayrıca iç sahada üst üste gol atma serisini de 35 maça çıkardı. En son 2017-2018 sezonunda Akhisarspor ile 0-0 berabere kaldığı karşılaşmada fileleri havalandıramayan Beşiktaş, bu bakımdan tarihinin en uzun serisini bir maç daha ileriye taşıdı.

2 MAÇ SONRA GOL YEDİ

Çıkışa geçtiği haftalarda savunmasıyla dikkati çeken Beşiktaş, 2 maç sonra kalesinde gol gördü.

Ligin 7. haftasından 12. haftasına kadar sadece Antalyaspor ile yaptığı maçta kalesini gole kapatamayan siyah-beyazlı ekip, İstikbal Mobilya Kayserispor'da Emmanuel Adebayor'un 86. dakikada golüne engel olamadı.

BU SEZONKİ EN GOLLÜ GALİBİYETİ

Beşiktaş, bu sezonki en gollü galibiyetini de İstikbal Mobilya Kayserispor karşısında aldı.

Ligin 2. haftasında Göztepe'yi 3-0 yenen siyah-beyazlı ekip, Aytemiz Alanyaspor'u 2-0 ve Antalyaspor'u 2-1'lik skorlarla geçmişti. Beşiktaş; Galatasaray, Yukatel Denizlispor ve İttifak Holding Konyaspor maçlarını ise 1-0'lük üstünlükle tamamlamıştı.

TARAFTARLARDAN ABDULLAH AVCI TEZAHÜRATI

Beşiktaşlı taraftarlar, bu sezon ilk kez teknik direktör Abdullah Avcı lehine tezahüratta bulundu.

Sezon başında alınan kötü sonuçlar sonrası zaman zaman Avcı'yı istifaya davet eden taraftarlar, İstikbal Mobilya Kayserispor maçının ardından tecrübeli çalıştırıcıyı ısrarla sahaya davet etti. Bir süre sonra soyunma odasından sahaya dönen Avcı, taraftarları selamladı. Bu sırada Avcı'nın duygulandığı gözlendi.

Tribünleri tek tek gezen ve üçlü çektiren Avcı'ya bir taraftar da çiçek verdi.

BURAK YILMAZ'DAN GOLLERE DEVAM

Siyah-beyazlı takımın 34 yaşındaki oyuncusu Burak Yılmaz, İstikbal Mobilya Kayserispor maçını da boş geçmedi.

Geçen hafta takımının İttifak Holding Konyaspor'u 1-0 yendiği maçta fileleri havalandıran Burak, 41. ve 90. dakikalarda gol sevinci yaşadı.

Medipol Başakşehir ve Aytemiz Alanyaspor maçlarında penaltıdan fileleri havalandıran Burak, Süper Lig'de bu sezon 5 gole ulaştı.

HUTCHİNSON'DAN 2. GOL

Beşiktaş'ı 20. dakikada 1-0 öne geçiren Atiba Hutchinson, bu sezon ikinci kez fileleri havalandırdı.

Hutchinson, Süper Lig'in 4. haftasındaki Gaziantep FK maçında da gol sevinci yaşamıştı.

TARTIŞMALI GOL

Siyah-beyazlı ekibin 30. dakikada Gökhan Gönül'ün ayağından bulduğu golde İstikbal Mobilya Kayserisporlu oyuncular, Caner Erkin'in soldan yaptığı orta öncesinde topun dışarıdan çevrildiği yönünde itirazda bulundu.

Maçın hakemi Ümit Öztürk, VAR kararıyla golü geçerli saydı.

Bu arada Gökhan, bu sezon resmi maçlardaki ilk golünü İstikbal Mobilya Kayserispor karşısında buldu.

GOL ANONSU DOĞUŞTAN YÜRÜME ENGELLİ BUKET DURMUŞ'TAN


Siyah-beyazlıların İstikbal Mobilya Kayserispor karşısında Hutchinson ile bulduğu ilk golün anonsunu doğuştan yürüme engelli Buket Durmuş yaptı.

Beşiktaş'ın sponsoru Vodafone, 35 yıl sonra protezle yürümeye başlayan siyah-beyazlı takımın taraftarı Buket Durmuş'u Vodafone Park'taki maçta ağırladı.

Vodafone ve Beşiktaş Kulübü, ekim ayında yeni protezlerini ilk kez deneyen ve bu deneyimini sosyal medya hesabından paylaşan Buket Durmuş'u ağaçlı yoldan yürüyerek stada gelmeye davet etmişti. Maçı locadan izleyen Buket Durmuş, golün de anonsunu yaptı.

TARAFTARLARDAN ŞAMPİYONLUK ŞARKILARI

Takımlarının ilk yarıda bulduğu gollerle coşan taraftarlar, ikinci yarıda şampiyonluk şarkıları söyledi.

Siyah-beyazlılar, maçın son dakikalarında kulübün eski başkanı Fikret Orman aleyhine tezahüratta bulundu.

Maç sonrası Oğuzhan Özyakup ve Georges Kevin N'Koudou, taraftarlara üçlü çektirdi.

Bu arada mücadeleyi 25 bin 913 biletli seyirci izledi.

KAYSERİSPOR 8. KEZ YENİLDİ

Bu sezon ligdeki tek galibiyetini Fenerbahçe'yi 1-0 yenerek alan İstikbal Mobilya Kayserispor, 8. kez mağlup oldu.

Ligdeki 4 maçı berabere tamamlayan ve 7 puanı bulunan sarı-kırmızılı ekip, son sırada kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

10'uncu dakikada sağ kanattan ceza sahasına giren Diaby topu içeri çevirdi. Kaleye arkası dönük bir şekilde topla buluşan Burak Yılmaz'ın dönerek yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Lung'da kaldı.

12'nci dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Ljajic'in sert şutunda kaleci Lung gole izin vermedi.

15'inci dakikada Kayserispor savunmasının hatalı pasında topla buluşan Burak Yılmaz, ceza sahasına girdikten sonra yerden yaptığı sert şutta meşin yuvarlak kaleci Lung'da kaldı.

16'ncı dakikada Adebayor'un pasıyla ceza sahasında topla buluşan Mensah'ın uzak mesafeden sert şutunda kaleci Karius topu kornere tokatladı.

20'nci dakikada Burak Yılmaz'ın pasıyla savunma arkasına sarkan Atiba Hutchinson, düşerken yaparken yaptığı aşırtma vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 1-0.

30'uncu dakikada Beşiktaş farkı 2'ye çıkardı. Caner soldan sıfıra inip ortasını yaptı. Savunmadan seken top ceza sahası dışındaki Gökhan Gönül'e geldi. Gökhan'ın sert şutunda Kayserispor savunmasında Abdennour'un ayak koyduğu top, kaleci Lung'u kontrpiyede bırakarak ağlarla buluştu: 2-0.

41'inci dakikada Beşiktaş 3'üncü golü buldu. Elneny ile duvar pası yapan Burak Yılmaz, topu bir kez daha Mısırlı futbolcuya aktardı. Elneny'i bir kez daha sol taraftan hareketlenen Burak Yılmaz'ı gördü. Tecrübeli futbolcunun ceza sahasının hemen dışından sol çaprazdan yaptığı plase vuruşta meşin yuvarlak kaleci Lung'un sağından ağlarla buluştu: 3-0.

43'üncü dakikada Gökhan'ın ortasında Kayserispor savunmasının uzaklaştırmak istediği top ceza sahası dışındaki Elneny'in önünde kaldı. Bu oyuncunun sert şutunda Lung topu kornere tokatladı. Paslaşılarak kullanılan kornerin ardından N'Koudou ortasını yaptı. Atiba'nın arkaya aşırttı topta Yasir'in ters kafa vuruşunda meşin yuvarlak üst direkten oyun alanına geri döndü.

44'üncü dakikada Burak Yılmaz'ın pasıyla sağ taraftan çizgiye inen Diaby'nin içeri çevirdiği topta ön direkte Gökhan vuramadı. Arka tarafa açılan topta N'Koudou'nun zayıf dokunuşunda meşin yuvarlak auta gitti.

Mücadelenin ilk yarısı Beşiktaş'ın 3-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

65'inci dakikada Adebayor'un pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Nurettin Korkmaz'ın sol ayağıyla yaptığı plase vuruşta meşin yuvarlak üstten auta gitti.

75'inci dakikada Ljajic'in pasıyla sağ taraftan çizgiye inen Gökhan Gönül'ün ortasında top ceza sahası dışındaki Caner'e geldi. Caner'in sol çaprazdan bekletmeden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

82'nci dakikada sağ kanatta topla buluşan Ljajic'in içeri çevirdiği topta rakiplerinden sıyrılan Lens'ten önce kaleci Lung'tan müdahale edince meşin yuvarlak Diaby'nin önüne düştü. Diaby'nin şutunda kaleci Lung'e geçen topa Kayserispor savunması sonda anda müdahale etti.

86'ncı dakikada Kayserispor farkı 2'ye indirdi. Kazanılan serbest vuruşta Mensah ortaladı. Ceza sahası içindeki Adebayor'un kafa vuruşunda top ağlarla buluştu: 3-1.

90'ıncı dakikada Beşiktaş bir gol daha buldu. Caner Erkin'in kullandığı köşe vuruşunda Oğuzhan Özyakup kafayla arkaya aşırttığı topta altıpasın içindeki Burak Yılmaz'a dokunmak kaldı: 4-1.

Müsabaka 4-1'lik skorla tamamlandı.


BEŞİKTAŞ İLK KEZ 4 GOLLE GALİP

Beşiktaş, Süper Lig'in 13'üncü haftasında İstikbal Mobilya Kayserispor'u 4-1 mağlup ederken, bu sezon ilk kez resmi bir maçta 4 gol atma başarısı gösterdi. Daha önce Süper Lig'in 2'nci haftasında iç sahada Göztepe'yi 3-0 ile geçmeyi başaran siyah beyazlılar bu maçın ardından Süper Lig'de en çok gol attığı maçı yaşamış oldu.

FİKRET ORMAN PARALAR NEREDE TEZAHÜRATI

Siyah beyazlı taraftarlar mücadelenin son dakikalarda eski başkan Fikret Orman aleyhinde tezahüratlarda bulundu. Beşiktaşlı taraftarlar bir süre "Fikret Orman paralar nerede" şeklinde tempo tuttu.

ABDULLAH AVCI VE OĞUZHAN ÖZYAKUP TRİBÜNLERE ÇAĞRILDI

Beşiktaş taraftarı, ligin ilk haftalarında tepki gösterdikleri teknik direktör Abdullah Avcı ve bir süredir eleştirilen Oğuzhan Özyakup'u maçın ardından tribünlere çağırdı. Siyah beyazlı taraftarların tribüne çağırdığı Oğuzhan Özyakup, takım arkadaşlarını da yanına alarak üçlü çektirdi. Ayrıca Abdullah Avcı da tüm tribünlere tek tek giderek kendisini çağıran Beşiktaşlı taraftarların önünde eğildi.

STAT: Vodafone

HAKEMLER: Ümit Öztürk, Osman Gökhan Bilir, Kamil Çetin

BEŞİKTAŞ: Karius - Gökhan Gönül, Vida, Roco, Caner Erkin, Atiba (Dk. 74 Oğuzhan), Elneny, Diaby (Dk. 85 Güven Yalçın), Ljajic, N'Koudou (Dk. 80 Lens), Burak Yılmaz

İSTİKBAL MOBİLYA KAYSERİSPOR: Lung - Lopes, Poulain, Abdennour (Dk. 46 Mert Kula), Yasir Subaşı (Dk. 78 Kravets), Hasan Hüseyin Acar, Şamil Cinaz (Dk. 46 Nurettin Korkmaz), Djedje, Mensah, Emre Demir, Adebayor

GOLLER: Dk. 20 Atiba Hutchinson, Dk. 30 Gökhan Gönül, Dk. 41 - Dk. 90 Burak Yılmaz (Beşiktaş) - Dk. 86 Adebayor (İstikbal Mobilya Kaysersipor)

SARI KARTLAR: Oğzuhan Özyakup, Güven Yalçın (Beşiktaş) - Nurettin Korkmaz (İstikbal Mobilya Kayserispor)

DİĞER HABERLER

Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

"Tamam" ı tıklayarak, çerezlerin yerleştirilmesine izin vermektesiniz.