15 Şubat 2021 | Pazartesi

Çamur zeminde çamur gibi maç!

Almanya, Fransa, Avusturya gibi örnekler verelim. Bunların hava şartları bizimle aynı. Hatta bu ülkelerdeki iklim şartları Ankara, Kayseri, Sivas gibi diyebiliriz. İstanbul bu kadar sert iklimi olan bir yer değil. Peki kar yağıyor, tamam. Bu kar Almanya'da da yağıyor, Fransa'da da yağıyor. Niye oradaki zeminler hiç böyle olmuyor? Neden biliyor musunuz? Bu ülkelerdeki asfaltlara bakın, bir de bizim ülkelerdeki asfaltlara bakın. Onların hiçbirinde yama göremezsiniz, bizim asfaltlarımız yamalı bohça gibi. Aynı statlarımızdaki görüntü.

Futbolcu transferlerine inanılmaz miktarlar veriliyor. Saha zeminleri fiyasko. O kadar para verdiğin futbolcuları bu zeminlere sokarsanız bu futbolculara bu paraları niye veriyorsunuz? Çamur zeminlere, çamur futbolcular lazım. Yani bozan futbolcular. Büyük takımlar "Şampiyonluk olacağım" diyor, kalite oyuncu almaya kalkıyor. Ama iki kalite eksik futbolcular, bu tarz futbolculara bu sahalarda futbol oynattırmazlar, bozarlar. Dün maçtaki kalite sıfır. Bazı şeylere de inanamıyorum. İki takımdan da 25-30 metre top sürmek isteyen futbolcular var. Belki sahanın kenarlarında o da çok az sayıda olabilir. Onun haricinde bu sahada topu tutup, havadan uzun toplarla oynayacaksın.

1972'lerde, 73'lerde İstanbul'da bir tek o zamanki adı İnönü, şimdiki adı Vodafone Stadı vardı. O tarihlerde oynadığımız zeminle, bu tarihlerde oynadığımız zeminle bir fark yok. Aradan geçen 50 yıl… Eeee teknoloji bu kadar değişti, malzemeler bu kadar değişti, demek ki kafa yapıları değişmemiş. Bakın futboldan hala bahsetmiyoruz. Türkiye'deki çok saha da böyle. Dün akşam futbol var mıydı? Yoktu. "Peki sahanın en iyi adamı kim?" derseniz. Kesinlikle "Hakem" derim. Büyük takım, küçük takım demedi. Gördüğünü çaldı aferin. Ezilmediğini sahada hissettirdi. Bu çok önemli. Aynen devam et.

Kasımpaşa'nın da gol atacak hali yok. Muslera'nın inanılmaz hatası… Tabi şunu da ilave etmek lazım. Arada sırada Muslera'nın da hata yapmaya hakkı var. Tabi bunun oranının çok düşük olması lazım, Muslera kalitesinde bir kalecide. Galatasaray öyle bir 3 puan aldı ki 'altın değerinde' bile demem. Pırlanta değerinde! Ama bu zeminde Galatasaray ilerideki maçlarda gene zorlanır. Çünkü Galatasaray'ın futbol yapısı iyi zeminlerde futbol oynamaya müsait. Çamur zeminde, çamur gibi bir maç izledik. Galatasaray şanslıydı, işi bitirdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor