05 Kasım 2014 | Çarşamba

Kader aynı

İlk maçta yaşanan felaketin ardından Galatasaray'ın teknik patronu Prandelli'nin farklı bir şeyler yapmasını beklemek gerekiyordu. Ama açıkçası Burak'ı keseceğini önceden tahmin etmek zordu. İtalyan teknik adamın, oyuna Hamit'in sağ önde olduğu acayip bir diziliş sistemi, 4-3-3'le başlamasını da anlayabilmek kolay değildi.
Zaten İtalyan teknik adam da birkaç dakika içinde ileride Umut Bulut'un ve hemen arkasında Sneijder'in olduğu bir çeşit 4-4-1-1 sistemine döndü.
Galatasaray'ın ilk maçta yapamadığı kalabalık orta sahayla blok halinde savunma dün en azından ilk yarıda tam anlamıyla yapıldı.
Alman takımı Dortmund uzun süre pozisyon üretmekte zorlandı. En ileride Umut'la başlayan presin savunma bloğuna büyük katkısı vardı.

Hamit'in hatası golü getirdi
Ancak sarı-kırmızılı takımın özellikle oyun 2-0 olana kadar hücum üretkenliği çok azdı. Sneijder'in röveşatası ve ikinci yarı başında attığı şut dışında Galatasaray takımı, rakip kale önünde etkisizdi.
Umut Bulut daha çok presle rakip ataklara karşı kalkan gibiydi. Ama santrfor kimliğinden uzaktı.
30'uncu dakikadan itibaren yavaş yavaş Dortmund baskısının arttığı hissedildi. Ardından Reus'un ters kanattan yaptığı koşu yanıtsız kaldı. O da golü attı.
Ikinci golün sonrasındaysa Hakan'ın kafası heyecan yarattı. Ama işte böylesine bir hızlı hücum takımına karşı risk almak demek aslında golü yemek demek.
Orta sahadaki son adam Hamit'in hatalı vuruşu ile topu kapan Dortmund takımı çok ani geliştirdiği atakla Galatasaray kalesine iniverip Immobile ile golü buldu. Bu gol aslında her şeyi bitirdi.
Bı kez de farklı bir yenilgi geldi. Ama açıkçası ilk maçtan sonra bu kez farkı hak edecek kadar vahim bir oyun sergilendiğini düşünmüyorum.
Galiba bu yenilgiyi hak edenler futbolcular değil yeni cezaların kapısını açan bazı taraftarlardı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor