02 Kasım 2010 | Salı

Gerçek 'Süper Lig'

Türk futbolu zirvesi her hafta alınan sürpriz sonuçlarla kördüğüm olmaya başladı. Henüz 10. haftadayız ama bazı erkenciler şampiyon adaylarını belirledi bile.
Oysa zirvedekilerin 2-3 hafta puan kaybetmeleri halinde şimdi pek şans tanınmayan G.Saray veya Beşiktaş da klasmanın tepesine çıkabilirler.
Daha Trabzonspor, Kayserispor ve Beşiktaş gibi iddialı rakiplerle oynamayan Bursaspor, bu maçlardan beraberliklerle ayrılsa bile zirvede sıralama çok değişir.
Bir yandan lig ve kupa maçlarından kazanılan paralar, bir yandan iddaa ve loto gelirleri, diğer yandan puantajda üst sıralara çıkmak umuduyla artan seyircinin getirdiği hasılat, "küçük" denen takımların güçlenmelerine neden oldu.

Zor maçları oynamayanlar
Akıllı transferler yapan yöneticilerin kaliteli oyuncular bulmaları ve iyi hocalarla anlaşmalarıyla lig gerçekten "Süper" hale geldi.
Bu arada dikkatlerden kaçan gerçeği de unutmamak lazım. İyi bir kaleci "yarım" takım demektir.
Gerçi Türk kaleciler içinde üstün yetenekliler de var ama 4 büyükler dışında kalan büyüklerin çoğunda düşük ücretlerle kazanılan yabancı kaleciler de sonuçları etkilemektedir.
Nitekim başta Bursaspor olmak üzere Kayserispor, İstanbul BŞB, Ankaragücü, Gaziantep, Bucaspor, Sivasspor, Eskişehirspor ve Karabükspor'un filelerini tecrübeli ve zor gol yiyen kaleciler korumaktadır.
Dikkatlerden kaçan diğer bir konu da, takımlar sanki aynı güçteki takımlarla oynamışlar gibi aldıkları sonuçları değerlendirip onları karşılaştırmalarıdır.
Dişli olmayan rakiplerle oynayanlar puan dağarcıklarını erken doldururken, zorlularla oynayanların daha sonraki maçlarda alacağı avantajlı sonuçlar hesaba katılmıyor.
Daha 24 maç var ve şampiyon adayları ancak 30. haftadan sonra ortaya çıkacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor