06 Kasım 2010 | Cumartesi

Şu yabancı sayısı

Her gün bir yetkili medyaya çıkıp, "Türkiye'de yabancı futbolcu sayısı fazla. Bu durum Türk çocuklarının önünü kesiyor" diyor.
Son olarak da sayın Spordan Sorumlu Bakanımız ile Hiddink de bu kervana katıldılar.
Eğer Beşiktaş'ın önceki gece oynadığı Porto maçını izlemişseniz, Portekiz takımında sadece sahada sekiz yabancının bulunduğunu görmüşsünüzdür. Bütün Avrupa ülkelerinde hatta Rusya'da bile takımlarda sayısız yabancı oynuyor. Yıllar önce ülkemizde yabancı futbolcu yasaktı.
Sonra sayı ikiye çıktı. Ve milli takımlarının son maçlarında oynamış olmaları şartı kondu.
O yıllarda sayın Faruk Nafiz Özak da Trabzonspor'da oynuyordu ve Edirne'den ötede "Şerefli mağlubiyetler" alıyorduk.
Kaliteli yabancılar gelince, onları taklit eden gençlerimiz bugün Türk futbolunun bütün dünyada saygın hale gelmesini sağladılar. Zaten AB'ye girsek tamamen serbest olacak.

Başa baş mücadeleyi sağlıyor

Sadece Süper Lig'de oynayan 18 kulüpten Milli Takım'a ikişer aday futbolcu seçilse, gerekenden çok sayıda oyuncu toplanabilir.
Oysa her takımımızda her maçta en az 5 Türk genci yer alıp başarıyla oynuyor.
Bu nedenle "Önünü kesmek" lafı gerçeğe bakılmadan söylenmektedir. "Futbolcu yetişmiyor" diyenlere son cevabı da gurbetçiler veriyor. Real Madrid'de oynayan Mesut Özil başta, bu gençler nasıl yetişip başarılı oluyor bir baksınlar. Tabii futbolu çevrelerindeki yıldızlardan öğrenerek.
Üstelik yöneticilerimizin gözü açıldı. Küçük denilen kulüpler paralandı, ucuz kaliteli yabancıları bularak güçlenip Süper Lig'in bugünkü duruma gelmesini sağladılar.
Daha da önemlisi var. 5 oyuncu ile oynanan basketbolde ve 6 sporcu ile oynanan voleybolda 4'er yabancı mücadele ediyor ve takımlarımız bu sayede Avrupa'daki rakipleriyle başa baş mücadele ediyor. Atletizm ve masa tenisinde de yabancı sorun olmuyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor