25 Ekim 2010 | Pazartesi

Hagi'nin istediği oldu

F.Bahçe 10 sene sonra hem de büyük favoriyken Saracoğlu'nda yapmadığını yaptı ve ezeli rakibiyle berabere kaldı.
Sarı-kırmızılı takımın yeni hocası maçın berabere bitmesi için futbolcularını hazırlamıştı.
Amacı, F.Bahçe'nin gol ayaklarını 2, 3 futbolcuyla sert bir şekilde durdurmak, süratli Pino ile de (kupa maçında Ribery'nin oynadığı rolü oynamak üzere) konrtrataklarla gol aramaktı.
Yani "Yenemeyeceksen yenilme" prensibiyle hareket etti. Eksik ve hazır olmayan G.Saray bu taktiği maç boyunca başarıyla uyguladı. Hatta kaleci Volkan'ın önemli kurtarışları olmasa az daha galip de ayrılabilirdi.
Ama Hagi'nin taktiğine yardım eden bir siyah formalı adam vardı. Devamlı faul yapan ve Niang'ı yerden kaldırmayan Neill daha 24. dakikada 2. sarı kartını görüp atılmalıydı.
Daha sonra da 2. kırmızı kartlık hareketini defalarca yaptı ama Bülent Yıldırım sadece faul vermekle yetindi. Niang, Alex ve Emre defalarca tekmelenirken kırmızı kart gören oyuncu olmadı.

Yıldırım seyirci kaldı
Aykut Kocaman biraz da korktuğuna uğradı. "Yaralı aslanın" kükreyeceğini hesaplayıp maç boyunca kontrollü oynamayı göze aldı ve riskten kaçtı. Rakip defansın Dia, Niang ve Stoch'a sert hareketlerle göz açtırmamasıyla da istediği golü atamadı.
Hakem Yıldırım, G.Saray'ın sertliğine göz yummakla kalmadı 34. dakikada bir karambolde Dia'yla Niang'ın kale önünde yıkılmalarına seyinci kaldı. FIFA kokartlı hakemin adeta yerden kalkamayan Niang'a bu kadar çok faul yapılmasını seyretmesi doğrusu o kokarta yakışmadı. Bu arada önemli Bursa maçı öncesinde aptalca kart görerek cezalı durumla düşen Lugano da büyük hata yaptı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor