16 Ekim 2010 | Cumartesi

Nefesleri yetmedi

Kayserispor yenilgisi ve Beşiktaş beraberliğindeki hatalarıyla Fenerbahçe'nin en az üç puan kaybına neden olan Aykut Kocaman eleştriler sonucu takımı toparlamayı başardı. Ve lig dördüncülüğüne çıkardı. Sanırım istikrarlı kadroyla devam ederek bu başarısını sürdürecektir. Ama bu defa da rakipsiz şampiyon adayı olarak gösterilen basketbol ve voleybol erkek takımları, çok önemli iki kupada rakiplerine yenilerek üzdüler. İki takımda da görülen, maç başlarındaki üstün ve başarılı performanslarını sürdürememeleri, rakiplerine boyun eğmeleriydi. Basketbolda yeni hoca umut verdi fakat yıldız yabancıların hazır olmamaları ve beklenen skoru üretememeleri kupanın kaybınaneden oldu. Özellikle yabancılar çok etkisiz kaldı. Takıma skorer bir Amerikalı'nın alınması gerekli görünüyor. Aydın Örs'ün önlem alacağına inanıyorum. Voleybolcular ise hiç hazırlanamamışlar. Özellikle o şöhretli yabancılar ilk setten sonra döküldü. Methedilen Kübalı "Uçan adam"ı salonda bile görmedik. Demeter'in iyi bir hoca olmadığını, takımı yönetemediğini ve çalıştıramadığını defalarca belirtmiştim. Sporcuların yorulmaları dışında en büyük eksiklikleri geçen sene de olduğu gibi çok servis kaçırmalarıydı. Son sezon bayan takımını çalıştıran Belçikalı hocabu göreve getirilse içte ve dışta yenilmeyen bir Fenerbahçe ortaya çıkardı.

Taşıma suyla olmaz!
A Milli Takım'ın başına Hiddink getirildiği zaman midem bulanmıştı. Fenerbahçe'ye Kadıköy'de tarihinin en acı 6-1'lik Aydınspor mağlubiyetini yaşatan ve futbol anlayışı bize uymayan, üstelik "Uzaktan kumanda" bir hocadan başarı beklemiyordum. 4 yıl çalıştığı Rusya'da en az 30 maç için sadece 90 gün bulunan (yani maç başına üç gün) bir antrenör için söylenecek tek şey "Taşıma suyla değirmen dönmez" gerçeğidir. Anlaşılan şimdiye kadarki başarıları bu takımlarda kendisine yardımcı olarak verilen teknik adamların çok yetenekli olmalarından geliyormuş. Türk futbolunu tanımayan, "Gençleştirme" diyerek yetersiz kadro kuran Hiddink bugünkü sonuçlardan tek sorumludur. Üzüldüğüm ise tecrübesiz federasyon başkanımızın bunun farkında olmaması ve "Onla devam edeceğiz" demesidir. Medya Hiddink'in astronomik ücreti üzerinde durmaktan ziyade, Türkiye'ye gelse bile milli takımın onunla başarılı olamayacağını tartışmalıdır. Fenerbahçe'nin haklı olarak kovduğu Hollandalı hoca, vatandaşı Rijkaard gibi Türkiye'ye uyum sağlıyamamıştır ve ilerisi için de umut vermemektedir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor