03 Ekim 2010 | Pazar

FIFA kokartına yazık

Fenerbahçe çok önemli aslarından mahrum Gençlerbirliği'ni Kadıköy'de farklı yenerek çıkışını sürdürdü. Karşılaşma eğer 3-0 bittiyse bu skorda FIFA kokartlı hakem Fırat Aydınus'un aleyhte bir etkisi vardı. Oyun hemen başlar başlamaz Alex'i yere indiren rakip oyuncular Fenerbahçe'yi durdurmak için hangi çareye başvuracaklarını ortaya koymuşlardı. Nitekim bu sertliklerini mücadele boyunca da sürdürdüler. Aydınus, kart çıkarmamakla beraber önceleri sertlikleri faulle durdurdu ki 25. dakikada durum 2-0 oluncaya kadar. Ondan sonra faullere göz yummaya başladı ve F.Bahçe'de her dakika bir oyuncu sakatlanıp yerde kaldı. Gençlerbirliği'nde ilk sarı kart 50. dakikada çıktı. Fenerbahçe skoru elde ettikten sonra biraz daha fazla sakat vermemek için kontrollü oyuna başladı. Bu nedenle oyunun temposu düştü ve ikinci yarıda çok az pozisyon buldu. Bir gol daha gelince maç sarı-lacivertlilerin 3-0'lık galibiyetiyle sona erdi.

Yobo ve Niang'a bravo
Oyuna Fenerbahçe, Alex'in direkten dönen şutuyla başladı ve Topuz'un sert şutunu çıkaran kaleci Özkan, Niang'ın yakın mesafeden attığı gole engel olamayınca sarı-lacivertliler öne geçti. 4 dakika sonra yine Niang'ın getirdiği topu kesmek isteyen Aykut'un ters vuruşu ile skor 2-0 oldu. İlk yarı Aydınus'un, Gökhan'ın kale önünde düşürülmesini seyretmesiyle 2-0 bitti. 56. dakikada Selçuk sakatlanıp yerini Santos'a bıraktıktan sonra Dia'nın kaçırdığı önemli bir pozisyon vardı. Akabinde de yerini Kazım'a terk etti. Mehmet Topuz'un yakından çok net bir pozisyonda dışarı attığı toptan sonra yardımcı hakemin çok mükemmel bir şekilde takip ettiği pozisyonda Gökhan, Santos'a son golü attırdı ve maç bu skorla sona erdi. Maçın yıldızı şüphesiz Yobo ile Niang'dı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor