Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

26 Kasım 2018 | Pazartesi

Ezilerek yenilmek

İlk yarı bittiğinde topla oynamada % 56 Trabzon üstünlüğü vardı ama işin derinine baktığınızda analiz başka şeyler gösteriyordu.
Örneğin, Trabzon'a bu üstünlüğü yaratan en önemli olgu tam 12 şut atması idi.

***
Şut başrolünde de Yusuf vardı.
İkili öücadele kazanma yüzdesi Trabzon'da % 64 iken, bu oran Fenerbahçe'de ise % 36 idi.Yani Fenerbahçe topun kıymetini de bilemiyor, rakip yarı alanda sadece % 49 başarılı pas yüzdesi ile oynayarak hücuma da gidemiyordu.Ayew yoktu, Slimani penaltı yaptırmak dışında yoktu.
Topal ve Elif, korkudan savunmaya gömülünce topu ileri Valbuena dışında taşıyacak ve şut atacak adam da yoktu. Frey sadece koşandı.İlk yarının en iyisi Skrtel ve Harun idi. Abdulkadir driplingleri Yusuf şutları ile sıkıntı yarattılar.
***
Ama Nwakaeme ve penaltı kaçıran Rodallega onlara ayak uyduramayınca, kenar ortalarından yararlanamayıp, sadece şut'lara bel bağlayan bir Trabzon ortaya çıktı.
Yine de ilk yarı sonucu Fenerbahçe'de piyango idi.
2. yarı Valbuena frikik ile başladı ama Novak'ın futbol hayatında hep yaptığı ters taraftan sızmasına,Ayew karşılık veremeyince gol geldi.
Ardından tempo arttı.
Orta sahalar düştü. Valbuena'nın kayııpları sıkıntı idi ama Trabzon Novak'la kaçırıyordu.
Topal-Ekici değişti. Abdulkadir direği buldu.Harun ve Skrtel dışında tüm Fenerbahçe takımını dövüyordu Trabzon.
***

Valbuena-Barış değişti.Sahanın dökülenlerinden Slimani ,çıkarken top kaptırınca da Sosa, takımının 26.şutunda şahane attı.
Bu kötü tabloda kaleyi tutan ilk şutta Frey ile golü buldu Fenerbahçe. Arkasından 2 kez direğe takıldı, inanılmaz işler oluyordu Trabzon'da.
Son çare, Yiğithan'ı oyuna santrafor olarak aldı Koeman. Ama pas yapamayan,telaşlı takımına geç müdaheleler ve belki de son yıllarda en çok ezildiği maçta sonucu değiştiremedi.
Trabzonspor ise daha çok isteyen ve hak eden taraftı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor